Dava Açtım Sucluları Getirtebilir miyim ?
Merhaba arkadaşlar başımızdan hiç eksik olmayan şeyler bunlar..
3 tane web sitemizi hacklediler bende ip adresleri ve kişilerin adları soyadları ile kanıtları ile dava actım ?
Şahıclar İstanbulda cıktı.. Muhtemelen dava Şikayetde bulundugum adliyede görülecek peki ben bu şahısları görmek ve kendileri ile aynı mahkemede olmak istiyorum bu şahısları ? Dava actıgım adliyeye getirtip mahkeme günü orada olmalarını saglayabilirmiyim ? böyle bir hakkım varmıdır ? varsa nasıl bir talepde bulunalıyım mahkemeden ?
Re: Dava Açtım Sucluları Getirtebilirmiyim ?
Söz ettiğiniz kişiler suçlu değil şüphelilerdir. Siz dava açamazsınız savcılığa suç duyuruusunda bulunursunuz, savcı gerekli görürse dava açar. Şüphelileri adliyeye siz getirtmeyeceksiniz, davet üzerine onlar gelecek. Dava sizin istediğiniz yerde değil suçun işlendiği yerde görülecek. Sistem bu şekilde işlemektedir.
Özür dilerim ben pek bilmiyorum Dava bir terim tekrar özür dilerim.
Peki Sçu istanbul Bakirköyde evinde işlemi, Şüpheli..
Benmi bakırköye gidecegim ? Ben Savcılıga verdigim adliyeye getirtemezmiyim bunları ?
Ben bu şahıslarla karşılaşmak istiyorum ? ne yapabilirim.
Suç yeri Bakırköy olduğuna göre davaya bakma yetkisi Bakırköy mahkemesinindir. Savcılık dava açarsa duruşmalar orada yapılacağından sizin de duruşmalara katılmanız için oraya gitmeniz gerekiyor. İlk duruşmada size davayı katılan olarak takip edip etmediğiniz sorulacaktır. Kabul ederseniz davanın tarafı olursunuz. Etmezseniz dava kamu davası olarak devam eder.(kamu adına kovuşturmayı gerektirir suçlarda) Dava sırasında kişilerin adı artık şüpheli olmaktan çıkar ve sanık olur. Bu sanıklarla duruşmada yüzyüze gelirsiniz.
Çok masraf olmazmı yargı buna bir kolaylık getirmezmi ?
Ben şikayetci olacagım tabiki ? Ama Türkiyenin bir ucundan bir ucuna ? gitmek beni dahada bir zarara sokmazmı hocam bir bilginiz varmı bu konuda ?
Malesef davanın sizin istediğiniz yerde açılması gibi bir şansınız yok. Suç yerinde açılacaktır.
Bu nasıl işdir garip hemde çok garip.
Ama şikayetimden vazgecmiyecegim peki ? Gitmesem olurmu ?
Mevzuat böyle. Gitmeden bulunduğunuz yer mahkemesi aracılığı ile talimatla ifadenizi verebilirsiniz, dava orada devam eder. Sanıkları görüp ne yapacaksınız? Hasret mi kaldınız yüzlerine?:)
Hemde ne hasret abicim hemde ne hasret..
Umarım anlatabilmişimdir =))
Seninle özel birşeyler konuşmak istiyorum abicim yazamadıgım şeyler..
Keşke bu imkanı bana tanısan ?
İsterdim ancak saat çok geç oldu çıkıyorum netten. İnsallah yarın görüşürüz. Tamam mı? Sağlıcakla kalın:)