Tehdit ediliyorum ama bende ettim nolcak şimdi ?
Merhaba sayın avukat arkadaşlar ve üyeler.
Kız arkadaşıma biri bulaştı sürekli mesaj atıyor kız cevap vermiyo falan filan sonunda sorun bana geldi. Konustuk mesajlastık cocukla telle konustuk sürekli küfürlü konustu beni ölümle öldürmekle tehdit ediyor.
İlk mesaj attıktan sonra bende sinir anında onu tehdit ettim ama benimki onunki gibi ölümlü felan değildi. Şimdi ben gidip savcılığa suç duyurusunda bulunsam mesajlarıda kanıt olarak göstersem bi sonuca varırmıyım yoksa benim ona yazdığım mesajdan dolayıda bende suçlu duruma düşebilirmiyim ?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkürler.
Re: Tehdit ediliyorum ama bende ettim nolcak şimdi ?
İsnadı ispatlarsanız yargılama neticesi ceza alır.Sizde tehdit ettiğinize göre sizede aynı işlem uygulanır.
Alıntı:
aysemebe rumuzlu üyeden alıntı
İsnadı ispatlarsanız yargılama neticesi ceza alır.Sizde tehdit ettiğinize göre sizede aynı işlem uygulanır.
Ancak burada karşı tarafın haksız bir tahriki olduğu gözönüne alınmalı ve 5237/29. madde işletilmelidir. Sir2'nin cezası 3/4 e kadar indirilebilir.
Okey konunun teferruatına inmedim,verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilebilir.
Peki şimdi şikayette bulunsammı benim için daha iyi yoksa bulunmasammı ? Alacağım ceza para cezasımı olur ?
Alıntı:
sir2 rumuzlu üyeden alıntı
Peki şimdi şikayette bulunsammı benim için daha iyi yoksa bulunmasammı ? Alacağım ceza para cezasımı olur ?
Sn. sir2
Siz ne ile tehdit ettiniz? Ölüm mü ? Dövmek mi ? Yazılı mı idi tehdidiniz sözlü mü?