-
Evi terk
Merhabalar.Ben eşime mayıs ayında dava açtım dava ekim de görülecek.Eşim tebliğatı aldığını ben ve ailemden saklıyor fakat ben eline geçtiğini duydum.Şimdi okulların kapanmasıyla eşim çocuklarımı da alarak benden habersiz 80 km mesafedeki babasının evine gitmiş.Bizim davamız henüz görülmedi şu an benim böyle bir olayı mahkemeye intikal ettirme gibi bir hakkım var mı.İhtar çekmekte benim için geçerli mi.Avukatıma eşimin çocuklarımıda alarak benden izinsiz babasının evine gittiğini söylesem nasıl bir yol izlememiz gerekir.Bu olay boşanmanın hızlanmasını sağlar mı.ilginiz için şimdiden teşekkürler.
-
Re: Evi terk
Benzer forumlar mevcuttur öncelikle onları okuyunuz.
-
Boşanma davasının açılması eşlere ayrı yaşama hakkı verir.
Boşanma davası açan siz olduğunuza göre ona çekeceğiniz "eve dön" ihtarının samimi olmayacağı açıktır.
Siz boşanma dilekçenizde belirttiğiniz eşinizin boşanmaya neden olacak kusurlarını ispatlarsanız boşanırsınız.
Dava süresince eşinize ve çocuğunuza tedbir nafakası, dava sonrasında da velayeti eşinize verilirse çocuğunuza iştirak nafakası ödersiniz.
-
eşinizin tebligatı alıp almadığıını, mahkeme kaleminden dosyanızdan öğrenebilirsiniz, gidin ve öğrenin,
eşinizin çocuğu alıp gittiğini ve diğer bütün gelişmeleri tabiki avukatınızla paylaşın, ancak bu davayı kolaylaştırmaz, bunu yaptı diye davanız hemen bitmez, genel olarak bütün konular tartışılacak, ayrıca eşiniz boşanmak istiyormu istemiyormu, onun talepleri neler bütün bunları mahkemede göreceksiniz, çok tefeerruatlı bir konudur, öyle iki cümleyle cevaplanamaz