Emekli sandığına 20 yıl aidatlarım eksiksiz ödendi
Merhaba,1971 doğumluyum,1988 yılında askeri okula girerek astsubay olarak 1989 yılında mezun oldum.Emekli sandığına 20 yıl eksiksiz aidatlarım yatırıldı.Nisan 2009 da hava kuvvetlerinden istifa ettim.Emekli sandığı birikmiş toplu ikramiyemi neden ödemiyor.Maaşım için 2014 nisan ayına kadar bekleyeceğim, bu kabul.Ancak toplu ikramiyemi vermek durumunda değil midir.
Re: Emekli sandığına 20 yıl aidatlarım eksiksiz ödendi
Madde 89 - (Değişik : 21/04/2005 - 5335/3 Md.)
Emekli, adi malûllük veya vazife malûllüğü aylığı bağlanan veyahut toptan ödeme yapılan; asker, sivil tüm iştirakçilere, her tam fiili hizmet yılı için, aylık bağlamaya esas tutarların bir aylığı emekli ikramiyesi olarak verilir.
------------
Yukarıdaki madde 5434 Sayılı E.Sandığı K.dan aktarılmıştır."Emekli aylığı ......bağlanan" ibaresine dikkat ederseniz,ikramiye için aylık bağlanması şart olarak konmuş görünüyor.Size emekli aylığı bağlanmadığına göre?...
Görüşüm budur.
İyi günler...
Re: Emekli sandığına 20 yıl aidatlarım eksiksiz ödendi
Alıntı:
engaranti rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,1971 doğumluyum,1988 yılında askeri okula girerek astsubay olarak 1989 yılında mezun oldum.Emekli sandığına 20 yıl eksiksiz aidatlarım yatırıldı.Nisan 2009 da hava kuvvetlerinden istifa ettim.Emekli sandığı birikmiş toplu ikramiyemi neden ödemiyor.Maaşım için 2014 nisan ayına kadar bekleyeceğim, bu kabul.Ancak toplu ikramiyemi vermek durumunda değil midir.
Konuyla ilgili, Anayasa Mahkemesi'nin 5 Haziran 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararı doğrultusunda 1 yıl içinde hükümet yasal düzenleme yapacaktır... Yapılan düzenleme ile, Emekli sandığında diğer şartları yerine getirip, yaş şartı nedeniyle emekli aylığı alamayıp ta bekleyen ve bu nedenle kıdem tazminatını, emeklilik ikramiyesini alamayanlar için yeni düzenleme 1 yıl içinde yani 4 haziran 2010 tarihine kadar yapılacaktır.. Anayasa mahkemesi'nin kararı, bu şartta olan emekli sandığı iştirakçilerinin kıdem tazminatlarını alabilmesi yönündedir...