-
Tazminat
7 yıldır bir petrol ofisinde çalışıyorum.markete bakıyordum.sonra tahsilata aldılar .ya tahsilat yada ayrıl dediler ben tahsilat bölümüne geçtim.şimdi beni aynı şirket başka bir atelyelerinin tahsilatına kaydırdı.saatlerim düzensiz akşam 8 e kadar çalışıyorum cumartesi günleride dahil.mesai falanda ödemiyorlar .şimdi işyerimden ayrılmayı düşünüyorum tazminat alabilirmiyim teşekkürler.
-
Re: Tazminat
Haftalık çalışma süresi 45 saattir. 6 günlük çalışmadan sonra ise 1 gün hafta tatili verilmesi keza yasal zorunluluktur. Haftada 45 saati geçen çalışamlarınız fazla mesaidir. Fazla mesai için beyan edilen günlük ücretinizin 1 saate isabet eden tutarına %50 zam tatbik edilerek fazla mesai ücretinizin ödenmesi gerekir. İşbu fazla mesaileriniz talebinize rağmen ödenmiyor ise bölge çalışma müdürlüğüne şikayetinizi iletebilirsiniz. Hem fazla mesai ücretinizi hem de alamadığınız fazla mesailerinize isabet eden SSK primleri ve muhtasar stopajı için işvereninize ayrıca gecikme cezası,faiz ve idari para cezaları kesilir. İşvereninize bu yükümlülüklerini hatırlatacak bir avukat belki şikayete bile gerek kalmaksızın haklarınızı hemen alabilecektir.