AKP'den kurtulmaya çalışmak suç mudur?
Tüm hukukçu üyelerimizin bu konuda beni aydınlatmasını rica ediyorum. AKP'den kurtulmak için veya irtica tehlikesine karşı tedbir almak için plan yapmak suçmudur? Eyleme geçmeyen velev ki suç olsa bile plan yapmanın nesine hangi yaptırım uygulanacak? Mesela Tayyip Erdoğan çocukluğundan beri TÜrkiye Cumhuriyetini yıkmak için plan yapıyor ki beyefendi yıkmak istediği rejimde başbakan yapıldı, o neden yargılanmıyor? Siyasi değil hukuki cevaplar bekliyorum herkesten. Saygılarımla
Re: akpden kurtulmaya çalışmak suçmudur
Hukukçu üye değilim ama yine de cevap vermek istedim. Suç işlemek için plan yapmak suç değildir. Ancak suçun icrasına başlanırda yarım kalırsa duruma göre 5237 s. TCK 35 ve/veya 36. maddeler işletilir.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Hukukçu üye değilim ama yine de cevap vermek istedim. Suç işlemek için plan yapmak suç değildir. Ancak suçun icrasına başlanırda yarım kalırsa duruma göre 5237 s. TCK 35 ve/veya 36. maddeler işletilir.
O zaman AKP'nin başbakanı neye istinaden suç duyurusu yapacak? Hangi iftirayı atacaklar yine çok merak ettim doğrusu:)
Alıntı:
erhan-1973 rumuzlu üyeden alıntı
O zaman AKP'nin başbakanı neye istinaden suç duyurusu yapacak? Hangi iftirayı atacaklar yine çok merak ettim doğrusu:)
sizin ilk mesajınızda yazdığınız cümle hakkında suç duyurusunda bulunabilirler mesela. Yıkma planı yaptığını ispatlamanız gerekebilir o zaman. İspatlayamazsanız müfteri durumuna düşer ve savcı ile TCK nın ilgili maddeleri üzerine hasbihal etmek durumunda kalabilirsiniz.;)
Alıntı:
greyder rumuzlu üyeden alıntı
sizin ilk mesajınızda yazdığınız cümle hakkında suç duyurusunda bulunabilirler mesela. Yıkma planı yaptığını ispatlamanız gerekebilir o zaman. İspatlayamazsanız müfteri durumuna düşer ve savcı ile TCK nın ilgili maddeleri üzerine hasbihal etmek durumunda kalabilirsiniz.;)
Merhaba, sanırım Anayasa Mahkemesi mahkemesinin AKP hakkında"Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu" konusunda kesinleşmiş bir kararı var. Bundan daha sağlam delil veya gösterge olabilir mi? AKP'nin kurucuları da bundan sorumludur. Zaten Tayyip Erdoğan zamanında "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve alenen tahkir etmek " suçundan da hüküm giymiş bir sabıkalı değil mi? Benim birşey ispat etmeme gerek yok. Bunları mahkemeler söylüyor. Savcılar isterse seve seve ifade veririm. Benim ispat etmeme gerek yok. Bu konuda kesinleşmiş mahkeme kararları var.
Ayrıca sayın savcılar ergenekon davasında 2 senedir hiçbir şeyi ispat edemiyorlar, onlarca insanı boşu boşuna suçsuz yere hapiste yatırıyorlar da ses çıkarmıyorsunuz, ben kesinleşmiş mahkeme kararını yazınca mı ispat etmezsem suç işlemiş olacağım. Güldürmeyin adamı Allah aşkına. Bu ne biçim bir çifte standarttır? Adam mahkum olmuş bu şuçtan daha neyi ispat edeceğim?