Kaybedilen bir davanın Danıştay'da temyizi
merhaba
bir belediyenin müfettiş yardımcısı yazılı sınavıının iptali için dava açtım. sınavda 7 bölüm olarak uygulandı (matematik,işletme,muhasebe vs)
davada bir bölümde -matematik bölümü-6 adet yanlış soru olduğunu(matematik bölümünün %30 soru) iddia ettim, kurumca 2 soru iptal edilmiştir(matematik bölümü) ayrıca diğer bir bölümdede 1 soru iptal edilmiştir. ben mat böl. 6 adet hatalı soru olduğunu ve diğer bölümlerdeki sorulardada hata olabileceği için bilirkişi istedim. daha sonra farkettimki kurum sınavda ilanda olmamasına rağmen maliye bölümünden yani ilan edilen dışında sınavda soru sorduğunu farkederek ek dilekçe ile gönderdim. yani bu ikinci iddia ilk dilekçede yoktu.
toplam 8 bölüm vardı ben diğer birkeç bölümden daha barajı geçemediğim ve bu 6 soru iptal olsada sonucun değişmeyeceği kanaatiyle davamı reddetti.
ek dilekçe ile sunduğum ilan edilen konu dışında soru sorulduğunu da kararda hiç dikkate almadı
şimdi danıştaya gitmek istiyorum. isteğime rağmen bilirkişi kurulmamıştır. ispat hakkım elimden alınmıştır ve daha önemlisi EK DİLEKÇEDE BELİRTTİĞİM MEVZUAT DIŞI SORU değerlendirmeye alınırmı danıştayda. ilk başvuru dilekçesinde bu husus olmadığı için sanırım idare mahkemesince değerlendirmeye alınmadı acaba danıştay ne yapar. dikkate almazsa boşuna masraf etmek istemiyorum
Re: kaybedilen bir davanın danıştaya temyizi-acil yardım lütfen
Kararı Danıştay'da temyiz etmeniz size bir mali külfet getirmez.
Re: Kaybedilen bir davanın danıştaya temyizi
Sn arzuhalci külfetten öte sorun ben davayı sorulan sorular yanlıştır bu kadar çok hatalı sorularla objektif değerlendirme yapılamaz bilirkişiyle tesbit edip sınav iptal olsun diye açtım
kurum cevap verdikten sonra tesadüfen farkettimki kurum sınav ilanında olmayan maliye alanında sınav yapıyor ilan dışı. AMA BEN BUNU ANA DİLEKÇEDE DEĞİL EK CEVAP YAZISINDA İDDİA ETTİM.
DEMEK İSTEDİĞİM ŞU Kİ İLK BAŞVURUDA BUNU DİLE GETİRMEDİĞİM İÇİN MAHKEME KARAR YAZISINDA MEVZUAT DIŞI SORULMASINA ATIF YAPMAMIŞ. yani bunu dikkate almamış.
hakimler resen dikkate alması gerekmezmi. hadi almadı ben cevap yazısı olarak belirtmişim. danıştayda ilk dilekçende yazmadın bende mahkemeyi onarım dermi
Re: Kaybedilen bir davanın danıştaya temyizi
Açtığınız davada, sonuç olarak sınavın iptalini talep etmiş iseniz, mahkeme, iptali istenen işlemin bütün yönleriyle hukuka uygun olup olmadığını inceler.
Kararı Danıştay'da temyiz etmeniz, 140 TL civarında bir masrafa neden olur...
Re: Kaybedilen bir davanın Danıştay'da temyizi
sayın hukukçular
tarafımdan açılan dava sınavın iptaline yöneliktir. demek istediğim ben belirtmesem dahi sınav ilanında belirtilen dışında soru sorulması kanunen uygun değildir ve ben demesemde mahkeme bunu kendi tespit edip iptal vermesi gerekmezmi.
çünkü burada kişisel menfaatten öte hukuk düzeni var. yani mahkeme bunu resen dikkate alması gerekmezmiydi (ve bu hususu ek dilekçemde belirttim ama dikkate alınmadı)
Alıntı:
ilgin06 rumuzlu üyeden alıntı
sayın hukukçular
tarafımdan açılan dava sınavın iptaline yöneliktir. demek istediğim ben belirtmesem dahi sınav ilanında belirtilen dışında soru sorulması kanunen uygun değildir ve ben demesemde mahkeme bunu kendi tespit edip iptal vermesi gerekmezmi.
çünkü burada kişisel menfaatten öte hukuk düzeni var. yani mahkeme bunu resen dikkate alması gerekmezmiydi (ve bu hususu ek dilekçemde belirttim ama dikkate alınmadı)
Hayır.
Temyiz etmek istediğiniz dosyada temyiz sebeplerinin varlığı aranacaktır. Avukatınıza başvurun.
emrah bey dosyaya bakıp tek diyeceğim bilirkişi toplanmadı diyebilirim. oradanda nasıl bir sonuç çıkar bilemiyorum.
tek güvendiğim şey ilk dilekçede dile getirmediğim mevzuat dışı sorması
sonuçta böyle birşey sakattır. ben demesem mahkeme kendiliğinden bunu dikkate almıyacaksa sadece bana masraf olur
siz de dikkate almaz diyorsunuz