Mahkeme celbindeki ifadeler
Merhabalar,
Bundan kısa bir süre önce hakkımda bir şikayet dilekçesi verilmiş, ben ise savcılığa giderek dilekçe için şüpheli sıfatıyla ifade vermiştim. Dilekçe içeriği benim bir şahıs hakkında site açtığım ve kendilerine bu kanalla küfür ve hakarette bulundupum yönündeydi.
Ben ise ifademde sitenin adıma kayıtlı olduğunu, ancak küfürleri benim etmediğimi belirtmiştim. İfade tutanağı ve uzlaşma tutanağını imzalamıştım.
Bugün şahsıma bir mahkeme celbi geldi;
Müştekiler vekilleri aracılığıyla verdiği şikayet dilekçesinde www.xxxxxxxx.com/xxxxxxxx isimli internet sayfasında ''XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX''(küfürler) şeklinde yazılarla müştekiyi kastederek, hakarette bulunduğu gerekçesiyle şikayette bulunmuş, yapılan soruşturmada şüpheli hiç bir alakası olmadığı halde müştekilere karşı internette site hazırladığını, daha sonra da bunu kapattığını belirterek tevil yoluyla suçlamayı kabul ettiği, böylece şüphelinin her iki müştekiye karı yayın yoluyla hakaret suçu işlediği anlaşılmıştır.
Yukarıda gösterildiği şekilde, atılı suç v şüpheli ile ilgili iddianamenin kabulü ile yargılamanın yapılarak, gösterilen yasa maddeleri çerçevesinde cezalandırılmalarına karar verilmesi CMK 170/2 ve 175 maddeleri uyarınca Kamu adına iddia olunur. (Tarih)
Ben hakaret suçunu kabul etmememe rağmen hakaretle suçlanmış oluşumu anlamış değilim. Küfür eden şahsın yakalanması teknik açıdan mümkün değil midir? Şu saatten sonra sizce ne yapabilirim? Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılar.
Cemil Kara
Re: Mahkeme celbindeki ifadeler
Öncelikle fiilin gerçekleştiği sitenin işleyişi nasıldır? İlgili site içerisinde yazı yazabilmek için üyelik almak gerekli midir? Eğer üyelik almak gerekliyse üye olurken site kurallarının içerisinde ''Yazıların tüm sorumluluğu tamamen yazan kişiye ait olup, xxxx site yönetimi bu yazılardan dolayı hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez.'' şeklinde bir ifade yer almakta mıdır?
Yukarıda yönelttiğim sorulara cevabınız olumlu ise tarafınızca failin IP numarasının tespitinin yapılması ve savcılık kanalı ile faile ulaşılması mümkündür.