Boşandığım eşime temyiz kararı gereği tazminat ve nafaka bağlandı. Ancak eşim nafaka icrasını durdu. Aradan yaklaşık 2 sene geçti tekrar icra yolu ile benden nafaka isteyebilirmi?
Printable View
Boşandığım eşime temyiz kararı gereği tazminat ve nafaka bağlandı. Ancak eşim nafaka icrasını durdu. Aradan yaklaşık 2 sene geçti tekrar icra yolu ile benden nafaka isteyebilirmi?
Ödenmeyen nafaka alacakları her zaman talep edilebilir.
Daha önce nafakanın haciz yoluyla tahsilinden vazgeçilmiş, nafaka hakkından değil.
Erdoğan arkadaşım ilgine tşk ederim. Ama icra dairesine verilen yazı yanlış anımsamıyorsam yoksulluk nafakası hakkımdan feraget ediyorum diye verildi.Bu feragat nafaka ile bağdaşmamazmı?
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa msn den ekleyebilirmi beni sormam gerekn bazı sorular var lütfen.
O yazı dosyada birikmiş dediğiniz yoksulluk nafakası borcu olan mebladan feragat ettiğini gösterir.
Yoksa Yoksulluk nafakasının tamamen kaldırıldığı birdaha böyle bir nafaka olayı olmıyacahı anlamını taşımamaktadır.:) O tarihe kadar olan nafaka alacahından ferakat etmiş,velakin o tariğten buzamana kadar neyse nafaka calışıyor.
arkadaşım cevabın için teşekkür ederim. Ancak verdiği dilekçede ilgili mahkeme ve karar nosu yazıyordu. Örneğin .... aile Mahkemesinin 2006/.... esas ve 2006/..... karar nolukararında verilen haklarımdan feraget ettiğim için icranın kaldırıması diye dilekçe verdi. Bu dilekçe durumu değiştirirmi?
arkadaşlar cevaplarınıza tşk ediyorum. Hatırladığım kadarı ile icra dairesine verdiği dilekçe ... aile mahkemesinin 2006/156 esas ve 2006/810 karar nolu kararında verilen haklarımdan feraget ettiğim için icranın kaldırılması diye bir dilekçe verdi icra dairesine bu dilekçe durumu değiştirirmi?
İcra dairesine dilekçeyi verirken aile mahkemesinin ...tarih... esas sayılı ve ...tarih.... karar nolu mahkeme kararındaki haklarımdan feragat ettiğim için icranın kaldırılması diye dilekçe verdi. Ancak aile mahkemesine o an dosya yargıtayda olduğu için dilekçe vermedi. Şimdi ben icra dairesine verdiği mahkeme kararında ki haklarımdan feragat ettiğim için diye cümle içeren dilekçesini ilgi gösterip nafakanın iptali davası açabilirmiyim. Gerçi bu dilekçeyi ben dosyayı temyiz ettiğim zaman verdi nafaka ve tazminat yönünden bozulması için temyiz etmiştik. Karar kesinleşmediği için almakta olduğu nafaka tedbir nafakası oluyor. karar kesinleşmediği için yoksulluk nafakası oluşmadı anlamına gelirmi. Gerçi dosya temyize gitmesine rağmen onlar tazminatı hemen icraya koydular. bende itiraz ettim icra tetkik merci ne ve karar icranın iptali olarak geldi. beni haklı buldu icra tetkik merci.Daha sonra karar temyizden onandı geldi tazminatı ve yoksulk nafakasını hak etti ama sonra tekar icraya vermedi. Bu drumda halen nafaka ve tazminat isteyebilirmi icra kanalı ile.
Beni bu konuda aydınlatırmısınız lütfen.
eşinizin kullandığı ifadeden, sadece icrada biriken nafakadan değil, mahkeme kararıyla hükmedilen nafaka HAKKINDAN feragat ettiği anlaşılmaktadır,
ancak dava niye açacaksınız onu anlayamadım, deven eden bir takip yok, bir gün sizi bu yazıya rağmen icraya verip, takibe devam etmek isterse, bu dilekçeyi gerekçe göstererek, takibin ve nafakanın iptali için dava açarsınız, şu an için hiçbirşey yapmanıza gerek yok,
haydi hayırlı olsun
Fahri Bey cevabınız için teşekkür ederim. Şimdi şunu öğrenmek istiyorum eski eşim kendi üzerine işyeri açtı. Yaklaşık 20 aydır faaliyet gösteriyor. Medeni kanunda çocuklar için velayeti kendisinde olmayan eş velayet sahibi eşde kalan çocuklar için iştirak nafakası verir talep olmasa bile hakim resen kara verir diyor. Biz boşandığımızda eşim çalışmıyordu o yüzden yoksulluk nafakası verildi. Ancak az öncede belirttiğim gibi yaklaşık 20 aydır iş yeri çalıştırıyor. Bu geçen 20 ayda çocuklar için her hangi bir harcama yapmadığı gibi bana da teklif etmedi çocukların ihtiyaçlarını alayım diye. Şimdi ben iştirak nafakası davası nasıl açarım ve açsam sonucu ne olabilir. eğer iştirak nafakası bağlanırsa nafaka başlangıcı işyeri açtığı tarihten itibarenmi olur yoksa karar tarihinden itibarenmi olur