Boşanmaktan şartlı vazgeçme
Eşim evine karşı son derece sorumsuz davranıyor. Evin ihtiyaçlarını görme konusunda ve bana karşı ilgisinde. Sonra maddi sıkıntımız hat safada olmasına rağmen kendi keyfi ihtiyaçlarından hiç ödün vermiyor hatta çoğu kez beni evde yanlız bırakıp köylerine falan gidip orada yatıyor eve dönmüyor. Ben de artık bu evliliği sürdürmeme kararı aldım ve bunu kendisiyle paylaştım. Şu anda baba evinde kalıyorum. Kendisi son derece pişman olduğunu dile getirip aynı şeyleri tekrarlamayacağını söylüyor sürekli ama asıl sorun bu özürleri ve pişmanlıkları daha önce de defalarca dile getirmiş olması. Yani iş bu raddeye gelinceyedek bu konu hakkında çok tartışmalarımız oldu ve hep "haklısın doğru söylüyorsun. Bir daha asla bu ve benzeri problemleri sana yaşatmayacağım, bir daha olmayacak" diye kaç kez söz verdi ama kısa bir süre sonra yine başa döndü. Ama bu güne kadar evimi terk etmemiştim. Şimdi evi terkedince yaptığım hatayı çok iyi anladım diye yalvarıyor ama ben tabii onun sözüne itimat edemiyorum ama bu arada yuvamı da yıkmayı tabii istemiyorum. Bu nedenle de sözler uçup gittiğinden ispatı şahidi olmadığından bu sefer elimde somut bir şeyler olsun istiyorum. Bu yüzden benim aklıma elinden bir taahütname almak geldi. "böyle bir şey tekrar yaptığında direk boşanma davası açacağım ve kendisininde boşanmayı direk kabul edeceğine dair" diye şahitlerin de imzasıyla.
Hukukçu arkadaşlara soruyorum; elinden böyle bir taahütname alırsam hukuki bir değeri olur mu, bu taahütnamenin bu davranışların tekrarı halinde boşanma davası açtığımda davada bana bir faydası olur mu, dava sürecini hızlandırmada faydası olur mu?
Eğer böyle bir taahütname örneği de varsa bu örneğe sahip olan arkadaşların burada bizimle de paylaşmalarını istiyorum.
Bu konuda beni net bir şekilde aydınlatacak arkadaşların cevabını bekliyorum.
Re: Boşanmaktan şartlı vazgeçme
Bu defa da bizim hatırımıza verip affetseniz olurmu?
Sevgili yıldız,
Bence tahütnameyi falan boşver boşa bu adamı gitsin.... Sen inanmıyorsun bu adamın düzeleceğine.....Gelecek yıllarını da zehir etme bence..Hayatta hiçbirşey bir insanı değiştirmeye çalışmaktan daha zor değil çünkü(başıma geldi biliyorum:)...)hoşçakal...
İleriye dönük boşanma sözü almanın hukuki dayanağı yok.İmzalanmış anlaşmalı boşanma protokolünü bile hakim karşısında da sözlü olarak kabul etmeniz şartı vardır.
Eşinizin sorumsuzluğunun boyutlarını ancak siz biliyor,siz yaşıyorsunuz.Şöyle düşünün,hatasını bilmesi ve kabul etmesi de olumlu bir özellik.Eşinizin huyu değişmez, fakat kimse mükemmel değildir .
Evliliklerde hep şu yapılmaya çalışılır; karşımdakini değiştireyim. Karşınızdaki de her zaman aynı direnci gösterir ve anlaşmazlıklar çıkarak uzar da uzar. (Çok özür dilerim, kırdıysam.) Ama şu bir gerçek ki olanı kabullenmek ve anlaşmaya ya da uzlaşma zemini aramak en güzeli bence. Özür dileyerek!
Alıntı:
tontini rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili yıldız,
Hayatta hiçbirşey bir insanı değiştirmeye çalışmaktan daha zor değil çünkü(başıma geldi biliyorum:)...)hoşçakal...
Ben kimseyi değiştirmeyi düşünmedim. Ama bu yani sorumsuzluk farklı bir şey. Huy değil karakter meselesi. Kendi adıma şunu da yapmadım dememek için böyle bir şey düşünmüştüm ama galiba böyle bir şey almanın bir faydası olmuyor
Sayın Yıldız,
evliliğe devam edip etmemek sizin elinizde, ancak görünen o ki, taahhütname alayım, bu şekilde bir defa daha deneyeyim gibi bir arayışa girdiğinize göre, niyetiniz son bir kez de olsa denemek, madem ki denemeye değer bir durum var, bu ihtimali değerlendirin derim,
ancak bu taahhüt vs.. gibi yazılı belgelerin bir geçerliliği yok, bu defa yine değişmezse, anlaşmalı boşanmayı kabul ediyorum vs.. gibi evrakların bir hükmü yok, bu arayışları bir kenara at,
aile büyüklerini, yahut çok samimi olan arkadaşlarınızı şahit tutarak, şu koşullar dahilinde anlaşmayı ve biraraya gelmeyi kabul ediyorum dersiniz, herşeyi ayrıntılı olarak konuşursunuz...eşiniz de geçmişte yapmış olduğu hataları şahitler huzurunda muhtemelen itiraf edecektir... ileride açılabilecek boşanma davasında bu kişileri şahit olarak dinletirseniz, iddialarınızı ispatta büyük kolaylık sağlayabilirsiniz...
saygılarımla