İŞKUR ile Mahkemelik Oldum!
Merhaba
2007 Mayıs ayında 2 sene çalıştığım işyerinden firmanın mali durumu sebebi ile çıkarıldım ve işsizlik maaşı için İşkur' a başvurdum. İşsizlik maaşım hesabıma yatmaya başladı. Daha sonra bir firma ile iş görüşmesine gittim. Sonuç olarak anlaştık ve 27 Eylül 2007 tarihinde işe başlayabileceğim söylendi.
27 Eylül tarihinde firmanın merkezine gidip işe başlamak için son bilgileri alırken bana görüşmede söylenen maaş ile ilgili bir anlaşmalık oldu ve işe başlamadan ve hiç mesai yapmadan firmadan ayrıldım.
İşsizlik maaşım Kasım ayı sonunda süresini doldurduğu için normal olarak kesildi. İşte o andan itibaren kabus dolu günlerim başladı.
Aralık ayının ilk haftasında İŞKUR' dan gelen bir tebligat ile şok oldum. Tebligatta sigortalı olarak çalıştığım için 2 ay fazla maaş aldığım ve bu maaşı faizi ile birlikte geri ödemem gerektiği yazılıydı. İŞKUR ile yaptığım görüşmede daha önce anlaşamadığım firmanın 1 günlük sigorta girişi yaptığı bu sebepten dolayı geri ödemem gerektiği bilgisini aldım. Firma bana giriş ve çıkış işlemlerinde sigorta ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi.
İŞKUR ile uzun süre yazışmalardan sonra İŞKUR beni mahkemeye vereceğini belirten bir tebligat yolladı. Ben firmadan hiç çalışmadığıma dair bir yazı aldım ve dosyamın bulunduğu Şişli 3. İcra müdürlüğüne teslim ettim.
Biraz uzun oldu ama sonuç olarak burada nasıl bir sonuç çıkar?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: İŞKUR ile Mahkemelik Oldum!
İşe Giriş Bildirgesinde imzanız yoksa kazanırsınız, varsa uğraşarak kazanırsınız....