Hisse sahiplerinden başkasına satılamaz arsa
iyi günler benm şöyle bi sorum olacak sizllere . 1993 yılında . 4600 metra karelik bi arsa 33 parçaya bölünerekk kişilere satılmış . şuan bu arsalardan 1 tanesi bana babamdan miras kaldı . ancak ben bugun arsayı satmak için emlakçının yanına gittim emlakçı bana bu arsanın diğer 32 hissedarından başkasına satılamayacağını söyledi . yani tapu benim elimde bana ait ama ben neden istediğim şahısa satamıyorum bunun bi çıkış yolu varmıdır .
arsa bilgileri
vasfı :tarla
sınırı :paftasında
iktisabı : cebri satış .
bana bi yol gösterebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Re: hisse sahiplerinden başkasına satılamaz arsa
4600 m2 arsanın mülkiyet türü önemli iştirakhalinde mülkiyet ise sadece ortaklara satabilirsiniz başkasına satmak için dava açıp iştirak halindeki mülkiyeti müşterek mülkiyete çevirmeniz gerekir.
eğer mülkiyet türü müşterek ise dilediğiniz kişiye satabilirsiniz ancak diğer ortaklar şufa(önalım) hakkı kullanabilir bunun için satış bedelini düşük göstermeyiniz
Re: hisse sahiplerinden başkasına satılamaz arsa
Alıntı:
Av.İbrahim Bircan rumuzlu üyeden alıntı
4600 m2 arsanın mülkiyet türü önemli iştirakhalinde mülkiyet ise sadece ortaklara satabilirsiniz başkasına satmak için dava açıp iştirak halindeki mülkiyeti müşterek mülkiyete çevirmeniz gerekir.
eğer mülkiyet türü müşterek ise dilediğiniz kişiye satabilirsiniz ancak diğer ortaklar şufa(önalım) hakkı kullanabilir bunun için satış bedelini düşük göstermeyiniz
ben tam olarak bilmiyorum ama tapuda 1/33 gibi bi ibare var . yani ben birisine noterden vs hiç bişekilde satşını yapamıyorum öylemi . tapunun hisseden ayrılması için açacağımız dava giderleri yaklaşık olarak nekadardır tahmininz varsa tabi.