4857-25 II e maddesi işten çıkarılma
merhabalar;
1990 yılından beri çalışmakta oldugum özel şirketten mayıs 2009 tarıhınde
4857 . 25 . II . e maddesi ile tazmınatsız cıkısım verıldı
bende hemen konusunda ıyı bır avukat bulup dava actım
sıze sormak ıstedıgım konu;
bu sırket 2 kardesın ustune ve dıger kardes benı sevmıyordu
fakat yetkılerı aynıydı calısmıs oldugum donemde patron benı sevdıgı ve herhangı haksızlıga ugrayıp cıkartılmamam ıcın dosya kagıdına adımı ve sıcıl numaramı yazıp hızmet yılımı yazıp herhangı bır anlasmazlık durumunda ıs akdım fesh olursa bana tazmınat haklarımın odenmesının uygun oldugunu ve hızmetımden dolayı ayrıyetten 10.000 tl bedel odemeyı kabul ettıgını yazan bılgısayardan bı yazı cıkarttırıp altına kendı ımza attı.
bu konu 2 yıl once ıdı
suan malesef kendısı bunun herhangı bır gecerlılıgını olmadıgını soyluyor
suan ben bu kagıdı kullanarak ıhbar +kıdem tazmınat hakkımı ve bahsı gecen 10.000 tl yı alabılırmıyım mahkeme karsısında haklı ıken haksız konuma dusmekten korkuyorum konuyla ılgılı detaylı acıklamayı yaparsan cok sevınırım
saygılarımla
Re: 4857-25 II e maddesi işten çıkarılma
Bir avukata konu ile ilgili vekaletname verdiğinizden bahsediyorsunuz. En doğrusu konuyu avukatınıza anlatmanızdır. Şirket ortağının kendi adı ve imzası ile size verdiği belge şirketi bağlayıcı bir belge midir? yani ortağın o dönemde şirketi temsil yetkisi var mıdır? Söz konusu belgede şirket kaşesi üstünemi,yoksa sadece isim altınamı imza atılmıştır. Belgede düzenleme tarihi var mıdır? Bütün bu hususlar belgenin sıhhati konusunda önem arz edecektir. Başta da ifade ettiğim üzere konuyu avukatınızla paylaşmanız en mantıklı yoldur.