Kazandığım davanın temyiz süreci
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum.
Eğitim ödeneği ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verdiği cevaptan dolayı idare mahkemesine açtığım ve davayı kazandım. Dilekçe ile ilgili ödeneğin tarafıma yapılmasını istedim. Fakat mahkemeyi 3'e 2 kazandığım için daha doğrusu karara imza atmayan bir hakim olduğu için kararı Sayıştay'ın bu yönde kararı olmasına rağmen Danıştay'a temyize götüreceklerini söylediler.
Bu durumda kararı temyize götürmeden önce ilgili ödeneği tarafıma yapmama hakları var mı? Kazandığım davaya rağmen ödeneği almak için Danıştay'ın temyiz kararını beklemek zorunda mıyım?
Herkese iyi çalışmalar diliyorum. İyi günler.
Re: Kazandığım davanın temyiz süreci
Kararın oybirliği ya da oy çokluğuyla alınmış olması ve Danıştay'a temyize gönderilmesi sonucu değiştirmez. Davayı kazanmışsınız. Bu karar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tebliğ edildiği tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde eğitime hazırlık ödeneğinizi ödemek zorundadırlar. Paranın ödenmesi için ayrıca dilekçe vermenize de gerek yoktur. Para bankadaki maaş hesabınıza yatırılacaktır.
Sayın "Hakkarili Arzuhalci" ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Paranın ödenmesi için ayrıca dilekçe vermenize de gerek yoktur. Para bankadaki maaş hesabınıza yatırılacaktır.
İdare aleyhine açtığım sicil davasını 25.08.2008 tarihinde kazandım. İdare 30 günlük süre içerinde mahkeme kararına uymadı, temyize de gitmedi. Sözlü ifadelerim karşısında ancak, 20.03.2009 tarihinde, yani yaklaşık 7 ay sonra sicil notumu düzelttiler. Şimdi de mahkeme masraflarını vermiyorlar. Bilgi edinme kanalıyla 22.05.2009 tarihinde masrafların ödenmesi için mail attım. Cevap vermediler.
Nasıl alırım bu parayı ?
İdari Yargılama Usulü Kanunu
52- İdari yargı kararlarının uygulanmaması halinde neler yapılır ?
Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemeleri kararlarına göre işlem tesis edilmeyen veya eylemde bulunulmayan hallerde idare aleyhine Danıştay ve ilgili idari mahkemede maddi ve manevi tazminat davası açılabilir. (2577/28–3) Mahkeme kararlarının (otuz) gün içinde kamu görevlilerince kasten yerine getirilmemesi halinde ilgili, idare aleyhine dava açabileceği gibi, kararı yerine getirmeyen kamu görevlisi aleyhine de tazminat davası açılabilir. (2577/28–4) Tazminat ve vergi davalarında kararın idareye tebliğinden itibaren infazın gecikmesi sebebiyle idarece kanuni gecikme faizi ödenir. (2577/28–6)
Alıntı:
hakan1833 rumuzlu üyeden alıntı
İdari Yargılama Usulü Kanunu
52- İdari yargı kararlarının uygulanmaması halinde neler yapılır ?
Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemeleri kararlarına göre işlem tesis edilmeyen veya eylemde bulunulmayan hallerde idare aleyhine Danıştay ve ilgili idari mahkemede maddi ve manevi tazminat davası açılabilir. (2577/28–3) Mahkeme kararlarının (otuz) gün içinde kamu görevlilerince kasten yerine getirilmemesi halinde ilgili, idare aleyhine dava açabileceği gibi, kararı yerine getirmeyen kamu görevlisi aleyhine de tazminat davası açılabilir. (2577/28–4) Tazminat ve vergi davalarında kararın idareye tebliğinden itibaren infazın gecikmesi sebebiyle idarece kanuni gecikme faizi ödenir. (2577/28–6)
Peki maddi ve manevi tazminat miktarı nasıl belirleniyor ? İdare aleyhine İdare Mahkemesine dava açmayı düşünüyorum. Mahkemenin takdir edeceği miktar demem yeterli mi ?
Yeterli değil... Talep edeceğiniz maddi ve manevi tazminat miktarlarını net olarak yazmanız ve o miktar üzerinden harcını yatırmanız gerekir...
İptal edilen sicil raporu, 1. ve 2. sicil amirlerince doldurulmuş ise, iptal kararı üzerine 3. sicil amiri yeni bir rapor doldurur.
Şeytan azapta gerektiğinden, 3. sicil amiri de, iptal ettirdiğinizden daha düşük not verebilir ki, ayrıca onu da dava etmeniz gerekir. Mahkeme onu da iptal ederse, o zaman son üç yılın ortalaması alınarak karar uygulanmış olur.
Yargılama giderlerini almak için icra takibinde bulunabilirsiniz...
Sn : Kantaroncu,
Mahkeme tarafından sicil notunun eski kurumumca doldurulması gerektiğine kararı verilmişti ve eski kurumumun doldurduğu sicil notunda sorun yok. (90 puan). Sorun mahkemenin kararına rağmen bunu uygulatmam için sözlü baskı yapmak zorunda kalmam ve 7 ayda ancak işleme koydurabilmem. Bu durumda maddi ve manevi miktarları nasıl hesap ediliyor ? En üst sınır kaç Liradır ?