Banka hesabına gönderilen mükerre fatura tutarı
Şu an sahibi olduğum evden , evi aldıgım esnada kiracı olarak oturan dernek merkezi ocak ayında çıktı. Ancak doğalgaz faturası için bankaya verdikleri otomatik ödeme talimatı bankanın hatası nedeniyle iptal olmamış.
Bu sebeple şubat ayı faturası benim haricimde derneğin hesabındanda mükerrer olarak ödenmiş. İlgili bankanın müdürü beni arayarak dernek hesabına fatura tutarı olan 218 TL yi göndermemi rica etti. Aksi halde talimatı atlayan çalışanlarının maaşından kesilmesi gerekeceğini iletti. IGDAS ta ilgili tutarın geri ödenmeyeceğini, taraflar arasında çözülmesi gerektiğini, mükerrer ödenen tutarın sonraki aylardaki faturalardan düşeceğini iletti. Öylede oldu.
Bunu üzerine dernek hesabına , açıklama kısmına "mükerrer ödenen IGDAS faturası ödemesi" notu yazarak 218 TL gönderdim. Ancak bu ay gelen faturamı kontrol ettiğimde cari hesap borcu olarak +218 TL gördüm. Dernek IGDAS'a başvurarak bu parayı geri almış . Bu sebeple bu tutar faturama yansımış.
IGDAS yine sorumluluk kabul etmiyor. ve dernekte bu parayı geri vermiyor.
Dernek 218 TL haksız kazanç elde etmiş durumda.
ilave bir masraf çıkarmadan bu tutarı nasıl geri tahsil edebilirim ?
Re: Banka hesabına gönderilen mükerre fatura tutarı
Dernek neden bu tutarı ödemeye yanaşmıyor, ne gerekçe gösteriyor? Dernek hakkında sulh hukuk mahkemesinde alacak davası açarak sorunu çözebilirsiniz.
Dernek genel kurulu toplamadan ödeme yapamayacağını söylerek oyalama yapmaktadır. Son iki aylık kiralarınıda ödemeden çıktıklarından ödemeyeceklerini düşünüyorum.
Direk icra takibi açsam sonuç alırmıyım ?
Bahane bunlarınki..! Doğalgaz faturasını öderken de genel kurul mu toplanıyonmuş (!) İlamsız icra yaparsanız itiraz ederlerse iş yine mahkemelik olur.