-
Tadilata Komşu Şikayeti
Geçen sene Kasım ayında yazlık evde tadilata başladım. Anlaştığım usta ile ön cephede bulunan banyo-tuvaleti arka odaya aldırdım ve ön cephedeki banyo-tuvaleti küçük bi roda yaptırdım. Ayrıca boydan boya L şeklindeki balkonu çirkin görünüşü nedeniyle pimapen ile kaplayarak içeriye aldım.
Ev tapusu mesken gözükmemektedir. Dolayısıyla tüm komşulardan imza alınarak alt komşu tarafından özellikle banyo-tuvaletin kendilerinin yatak odasına alınmasından dolayı Kaymakamlık ve Valiliğe şikayette bulunulmuş. Yakın zaman içinde alt komşunun ihbarı üzerine tadilata devam edilirken belediye ekipleri tarafından baskın yapılmış ve inceleme sonucunda İmar Yasasının 32.ci Maddesine göre İzinsiz ve bina planına aykırı olarak tadilat yapıldığı gerekçesiyledaire kapısına not bırakılarak tadiatın durdurulduğu ve kapının mühürlendiği öğrenilmiştir.
Belediyeye yapılan başvuru ile; izinsiz olarak balkonun içeriye alınması ve bina yapısına aykırı iç yıkımların olduğu bunların derhal eski haline getirlmesi gerektiği öğrenildi.
Çevre binalarda da benzer balkon çevirmeleri mevcuttur.
Bu hususta hukuki olarak başvuracağım merciler ve olaylar hakkında bilgilendirilmek istiyorum.
Bu aşamadan sonra ne yapabilirm? İzin almak için gerekli proje ve planları hazırlayıp başvursam bir çözüm alabilir miyim?