Telefon Rahatsızlığı ile İlgili Bir Soru
Merhaba
Başıma gelen bir olaydan ötürü oldukça endişeliyim.
Kardeşim yanlışlıkla bir arkadaşını ararken başka bir numarayı aramış ve kapatmış. Daha sonrasında bir başka numara arayarak kardeşime küfürler ederek ve devamlı arayarak rahatsız etmeye başlamış. Kardeşim beni arayarak durumu anlattı ve bende çok sinirlendim. Numarayı arayarak küfür ettim ve kapattım.
Daha sonrasında rahatsızlık veren kişi beni arayarak savcılığa şikayet ettiğini belirtti.
Bu şartlar altında ben herhangi bir ceza alırmıyım ve bende kardeşimi rahatsız eden kişiyi şikayet edebilirmiyim?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Telefon Rahatsızlığı ile İlgili Bir Soru
Karşılıklı hakarette herkes eyleminden sorumlu olur ve ceza verilmez.
Engin Bey cevabınız için çok teşekkür ederim.
Iyi gunler
Bir konuda cok caresiz kaldim eski erkek arkadasim 2 senedir cep telefonuma msj gondererek eve mektuplar yazarak mailimin sifresini kirmak suretiyle bircok yolla basima sorun aciyor.Elinde olan fotograflarimi uygun olmayan sitelere fotoshoplayip yayacagini tum aileme arkadaslarima gonderecegini soyluyor.Cep telefonuma neredeyse hergun ya onunla beraber olmami ya da hayatimi karartacagini soyluyor.Ayrica istersen sikayet et bi sonuc cikmaz en fazla 3 ay yatar cikarim sonra yine mahvederim gibi seyler soyluyor.Ne yapabilirim ben?
Alıntı:
hllyrl rumuzlu üyeden alıntı
Iyi gunler
Bir konuda cok caresiz kaldim eski erkek arkadasim 2 senedir cep telefonuma msj gondererek eve mektuplar yazarak mailimin sifresini kirmak suretiyle bircok yolla basima sorun aciyor.Elinde olan fotograflarimi uygun olmayan sitelere fotoshoplayip yayacagini tum aileme arkadaslarima gonderecegini soyluyor.Cep telefonuma neredeyse hergun ya onunla beraber olmami ya da hayatimi karartacagini soyluyor.Ayrica istersen sikayet et bi sonuc cikmaz en fazla 3 ay yatar cikarim sonra yine mahvederim gibi seyler soyluyor.Ne yapabilirim ben?
Sikayet konunuzu ispatlarsanız dediği gibi 3 ayla falan kurtulamaz. Bunun cezası bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 5000 güne kadar para cezasıdır. Şikayetinizi yapın ve hakim önüne çıkınca kuzu olacağırdan emin olun.
2 senedir gonderdigi butun mesajlar ve gonderdigi 2 mektup duruyor bu olayin ilk zamanlarinda yani tehditleri basladiginda bir telefon konusmasinda bende ona oldururum gibi bi laf ettim sikayet etcegimi soyledigim zaman senin basin yanar diyip bu lafimi karsima cikariyor.Ayrica hapis cezasi aldi ve yatip cikti sonrasinda bir sey olmamasi icin ne yapabilirim?
Ve ayrica nasil sikayette bulunmaliyim bir avukata dilekce yazdirmak yoluyla mi yoksa nasil? Bir de fotograflarimi cesitli videolarda kulladigini soyluyor bilgisayarina el konulmasi talebimide sikayetle eszamanli olarak mi bildirmeliyim?
Sizin iki yıl önce söylediğiniz söz zamanaşımına uğramış ancak onun eylemleri devam ettiğinden sizin şikayetiniz için zamanaşımı söz konusu değildir. Girip çıktıkan sonra ya da cezayı aldıktan sonra kuzuluk hali devam edecektir, bu nedenle bir şey yapmanız gerekmez.
Şikayetinizde bütün olanları anlatın. Mektup ve mesajlar kesin delil niteliğinde olup ispatlama işini kolaylaştıracaktır. Şikayet cumhuriyet başsavcılıklarına hitaben yazılacak bir dilekçe ile yapılır. Kendiniz yazabilirsiniz. Yazamazsanız bir avukata ya da iyi bir arzuhalciye yazdırabilirsiniz.
yaw nolcak sanki rahat ol boşver
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sizin iki yıl önce söylediğiniz söz zamanaşımına uğramış ancak onun eylemleri devam ettiğinden sizin şikayetiniz için zamanaşımı söz konusu değildir. Girip çıktıkan sonra ya da cezayı aldıktan sonra kuzuluk hali devam edecektir, bu nedenle bir şey yapmanız gerekmez.
Şikayetinizde bütün olanları anlatın. Mektup ve mesajlar kesin delil niteliğinde olup ispatlama işini kolaylaştıracaktır. Şikayet cumhuriyet başsavcılıklarına hitaben yazılacak bir dilekçe ile yapılır. Kendiniz yazabilirsiniz. Yazamazsanız bir avukata ya da iyi bir arzuhalciye yazdırabilirsiniz.
Cevap icin tesekkur ederim..