Maaş haczi yazısına karşı yalan beyandan 3.kişi ltd. şirkete karşı hangi suçtan dolayı savcılık şikayeti yapmalıyım?
Merhaba meslektaşlarım,
Yapmış olduğum bir icra takibinde borçlum emekli bir asker ve özel bir yabancı dil kursunda müdür olduğunu tespit ettim.Bunun üzerine kursun bağlı olduğu ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğüne borçlunun kimlik,ikamet bilgilerinin yollanması için tezkere yazdırdım.Milli eğitimden gelen cevapta şöyle bir açıklama vardı; ''xyz yabancı dil kursu'nun müdürü A...U...(borçlunun) kimlik bilgileri ekte sunulmuştur''diye belirtildiği için ben de söz konusu xyz yabancı dil kursunda müdür olarak belirtilen borçluya maaş haczi tezkeresi gönderttim.7 gün içinde cevap vermesi gerekirken tebliğden 1 ay sonra cevap verdi.Avukatı aracılığıyla itiraz etmişler maaş haczine ve milli eğitim müdürlüğünün müdür olarak belirttiği yazının aksine söz konusu xyz yabancı dil ltd.şti.'nde A...U...diye bir çalışanının olmadığını,xyz diye bir tüzel kişiliğinde olmadıgını ileri sürmüşler.Üstelik milli eğitime bildirdikleri xyz yabancı dil ltd şirketi adresinde aslında başka isimde bir yabancı ltd.şti olduğunu tespit ettik.Telefonla konuştuğumuz muhasebeci bile aynen şunu itiraf etti;''biz milli eğitime başka isimde yabancı dil kursu bildirdik şuan adzx yabancı latin ltd.şti. ismimiz ve gerçekten de borçlu burda müdür ve şuan İzmir'de başka bir şubemize toplantıya gitti'' dedi..Ticaret Sicil Müd.e belki hissesi vardır diye tezkere yazdırdım ama cevap henüz gelmedi.Şimdi 3.kişi şirket aleyhine savcılığa şikayette bulunacağım ama tam olarak gerçeğe aykırı beyan suçundan dolayı mı cezalandırılmasını isteyeceğim yoksa başka suçlarda söz konusu mu,bu şekilde dilekçe örneği olan meslektaşım varsa dilekçe örneği rica edebilir miyim?
Re: Maaş haczi yazısına karşı yalan beyandan 3.kişi ltd. şirkete karşı hangi suçtan dolayı savcılık şikayeti yapmalıyım?
Arkadaşlar cevap verebilecek bir üstad yok mu?