5 yıl önce boşandım ama hala evli yazıyor nüfusumda
beş yıl önce eşimle anlaşmalı boşanmayla boşandık ,ama kararnameyi almadık hiç ,mahkeme bu boşanmayı nüfusa neden bildirmedi acaba şimdi boşandığım mahkemeye gitsem arşivden çıkartırabilirmiyim bu kararı,hala evli görünüyoruz ve şimdi ben yeniden evleniyorum bunu düzeltmem gerek ne yapmam gerektiğini söyler misiniz ?şimdiden teşekkürler
Re: 5 yıl önce boşandım ama hala evli yazıyor nüfusumda
Alıntı:
vasati rumuzlu üyeden alıntı
beş yıl önce eşimle anlaşmalı boşanmayla boşandık ,ama kararnameyi almadık hiç ,mahkeme bu boşanmayı nüfusa neden bildirmedi acaba şimdi boşandığım mahkemeye gitsem arşivden çıkartırabilirmiyim bu kararı,hala evli görünüyoruz ve şimdi ben yeniden evleniyorum bunu düzeltmem gerek ne yapmam gerektiğini söyler misiniz ?şimdiden teşekkürler
oh oh oh Siz boşandığınızda bu mahkeme kararını tebliğ etmedinizmi mahkeme kararını kesinleştirmedinizmi. siz duruşma salonundan cıktıktan sonra cekip gittiniz ikinizde,sonra ne olursa olsun dediniz,kararda mahkeme kaleminde kaldı tebliğ eden yok tebligat cıkartan yok.oda arşive gitti evet siz boşanmadınız tekrardan bu kararı cıkartarak tebliğ edemessiniz 5 yıl zaman gecmiş.
Tekrardan boşanacaksınız.
cahillğin tam karası denir şimdi buna ,demek ki 5 yıldır evliyiz ve haberimiz yok,offf bu durumda herşey sil baştan mı olacak ?avukat abilerim ablalarım sizce ne yapmalıyım bu durumda ,karar tekrar çıkartmam mümkün değil mi şimdi ?tekrar mı anlaşmalı boşanma yapacaz?
Alıntı:
vasati rumuzlu üyeden alıntı
cahillğin tam karası denir şimdi buna ,demek ki 5 yıldır evliyiz ve haberimiz yok,offf bu durumda herşey sil baştan mı olacak ?avukat abilerim ablalarım sizce ne yapmalıyım bu durumda ,karar tekrar çıkartmam mümkün değil mi şimdi ?tekrar mı anlaşmalı boşanma yapacaz?
tekrar bosanmaniz gerekmiyor
sadece ilk mahkemeye gidip karari kesinlestirmeniz gerekli
birlikte gitme sansiniz varsa gidip temyizden feragat ettiginizi bildirmeniz yeterli
mumkun degilse eski esinize karari teblig ettirin
temyiz edilmezse kendiliginden kesinlesecektir
teşekkür ederim marvelous,umarım dediğiniz gibi olur,en kısa zamanda gidip ne yapmam gerektiğini öğreneceğim,