Sigortasız Çalısma - İşten Çıkarılma
Merhaba,
Yaklasık 10 aydır yönetici olarak bir isyerinde calısmaktaydım.
Çalıştıgım 10 ay süresince sadece 3 günlük sigortam yapılmış.
Çalıştıgım işyeri bir holding kuruluşu oldugundan sigortasız calısıyor alabilecegim hiç aklıma gelmemisti.Bu yüzden hiç sorgulamamıştım sigortamı.
Bir holding kurulusunun 4 ayrı sirketinden birinde 5 kişi calısmaktaydık.
Hiçbirimizin sigortası yapılmamıs (sadece 3 günlük yapılmıs).
Bizim calısmakta oldugumuz bölümün kapatılmasına karar verdiklerinden bizleri isten cıkardılar.
3 aylık maşım içerde kaldı ve vermeyeceklerine inanıyorum. (Çalıştıgımız bölümü kapatacaklarından sadece bizim birime maaş vermemişler, diger şirket çalışanları maaşlarını sürekli almışlar ve bize söylememeleri konusunda uyarılmışlar)
Şirkette kalan alacaklarımı nasıl tahsil edebilirim ?
Ve yapılmayan 10 aylık sigortam konusunda ne yapabilirim ?
Elimde belge olarak : İmzamın bulundugu İrsaliye,fatura,çeşitli şirketlerle iş anlaşmaları, şirket maili ile yazışmalar vs. her ay a ait çeşitli evraklar mevcut.
Diger 4 arkadaslar şikayette bulunmayacaklarını söylediler.
Fakat ben hakkımı sonuna kadar aramak istiyorum.
Ayrıca bizim bölümde calısanların hiçbirinin sigortası olmadıgından şahit gösterme durumu nasıl olacak ?
Holding bünyesindeki diger 3 sirkette çalışanlar ile iş konusunda mail yazısmalarımız ve telefon diyaloglarımız dışında tanışıklıgımız yok.
Diger şirket çalışanlarını şahit gösterebilir miyim ?
Konu hakkında yardımcı olursanız cok memnun kalırım.
Tesekkurler...
Re: Sigortasız Çalısma - İşten Çıkarılma
Sigortasız çalıştığınız dönemlerin tespitinde tanık gösterme,diğer delillerin sıhhati konusunda şüpheye düşülmesi halinde en son çaredir. Elinizde var olduğunu belirttiğiniz kanıtlar tanıktan daha çok işinize yarayacaktır. Bir avukattan hukuki yardım almanız halinde müspet sonuç almanız yüksek bir ihtimaldir.