Motorsiklet Ehliyeti Ve Motor Kullanımı ile ilgili soralarım var cvp'lar için teşekkürler
Öncelikkle ilginiz için teşekkür ederim Sorumlarım Şunlar:
1.ben 25.08.1993 Tarihinde Doğdum Şu anda Bir Sürücü Kursuna Kayıt Yaptırabilirmiyim???
2.26.08.2010 Yılında 17 mi bitirmiş 18'den gün almış. yani 17.5 yaşında :o oluyorum Bu durumda A1-A2 Ehliyeti Alabilirmiyim?? (Nette Alabileceğim Yazıyor)
3. şu anda motor Alsam köy gibi trafiğe kapalı yerlerde sürmemde sakınca varmı? yani bizim köyde hiç polis yok ama Hergün jandarma gelir. Motor Kullanmama Bir Şey Dermi Yani Oralarda 13'ünden sonra çocuklar traktör kullanmaya başlıyor :o
4.Ehliyetsiz sürülebilecek motorlu taşıt varmı? 49cc fln
5.Şu an Lisedeyim 1 yıl ara verdim sonraki yıl tekrar başlayacağım ama Diploma İstediklerinde yani bir problem çıkmazsa ve ehliyet için diploma isterlerse ve okuldan alamazsam ne yapmalıyım/ yada diplomayı nasıl alırım???
Cevaplarınız için teşekkürler Eğer bilmiyorsanız bile cvp yazın
Re: Motorsiklet Ehliyeti Ve Motor Kullanımı ile ilgili soralarım var cvp'lar için teşekkürler
Alıntı:
eser46 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikkle ilginiz için teşekkür ederim Sorumlarım Şunlar:
1.ben 25.08.1993 Tarihinde Doğdum Şu anda Bir Sürücü Kursuna Kayıt Yaptırabilirmiyim???
2.26.08.2010 Yılında 17 mi bitirmiş 18'den gün almış. yani 17.5 yaşında :o oluyorum Bu durumda A1-A2 Ehliyeti Alabilirmiyim?? (Nette Alabileceğim Yazıyor)
3. şu anda motor Alsam köy gibi trafiğe kapalı yerlerde sürmemde sakınca varmı? yani bizim köyde hiç polis yok ama Hergün jandarma gelir. Motor Kullanmama Bir Şey Dermi Yani Oralarda 13'ünden sonra çocuklar traktör kullanmaya başlıyor :o
4.Ehliyetsiz sürülebilecek motorlu taşıt varmı? 49cc fln
5.Şu an Lisedeyim 1 yıl ara verdim sonraki yıl tekrar başlayacağım ama Diploma İstediklerinde yani bir problem çıkmazsa ve ehliyet için diploma isterlerse ve okuldan alamazsam ne yapmalıyım/ yada diplomayı nasıl alırım???
Cevaplarınız için teşekkürler Eğer bilmiyorsanız bile cvp yazın
Şu anda 16 yaşınızı bile doldurmamışsınız. A1 ve A2 sınıf sürücü belgesi için 17 yaşını doldurmuş bulunmanız şarttır. Ayrıca en az 8 yıllık ilköğretim mezunu olmalısınız. Yaş olarak en erken 26.08.2010 da müracaat edebilirsiniz. Sürücü belgesiz kullanabileceğiniz motorlu taşıt yoktur. 49 cc motosiklet ve mopedler için de sürücü belgesi zorunludur. Yasada A1 sınıfı sürücü belgesi olsa da pratikte artık kalktı, hep A2 verilmektedir. Köy trafiğe kapalı alan değildir, köy içinde de sürücü belgesiz kullanamazsınız. Kullanırsanız cezası ağırdır tavsiye etmem.
Re: Motorsiklet Ehliyeti Ve Motor Kullanımı ile ilgili soralarım var cvp'lar için teşekkürler
Akülü araba al şimdilik hevesini onda gider.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Akülü araba al şimdilik hevesini onda gider.
Sarj olabilen akülü bisikletler var motosiklet görünümünde. Onlardan da alabilir bu kardeşimiz. Sürücü belgesi, trafik, tescil, plaka, sigorta istemez. MTV den de muaftır.
Yok illa motorlu araç kullanacam diyorsanız izin almak suretiyle doktor gözetiminde kullanabilirsiniz sanırım, tabi sizin köyde olmaz belki bakırköyde :)