-
Öğretim üyesi ilanı
16 Haziran 2009 tarihinde Karabük Üniversitesi öğretim üyesi alımı için bir ilan yayınlamıştır. Bu ilanın maddelerinden biri bana çok ilginç geldi."Müracaat eden tüm adayların adli ve idari soruşturma geçilmemiş olmaları şarttır." Bu madde insan haklarına aykırı değil midir? Adli ya da idari soruşturma geçirmiş birinin memuriyetine engel durumlar zaten 657 sayılı yasa ile tespit edilmemiş midir? Bu durumda yürütmeyi durdurma davası açılabilir mi?
Teşekkür ederim.
-
Re: öğretim üyesi ilanı
2577 s. İYUK'a göre bir hak, hatta menfaatin ihlali durumunda hak veya menfaati ihlal edilenler iptal davası açabilirler. Salt maddeye dava açamazsınız ancak bu maddeye dayanarak bir hak veya menfaat kaybınız olursa açabilirsiniz.
-
Re: Öğretim üyesi ilanı
Üniversitelerde akademik kadroların kişiye özel açıldığını herkes bilir... Ortada bir ilan varsa alınacak kişi de vardır.
Maksadınız o üniversiteye akademik personel olarak atanmaksa, bunun yolunun nereden geçtiğini siz daha iyi bilirsiniz.
Yok, eğer, engelleme yapayım diye düşünüyorsanız, bu ilanın mevzuata aykırı olduğu iddiasıyla bir tüzel kişilik tarafından dava açılmasını sağlayabilirsiniz.