Kayyım - Vesayet - Gayrimenkul
Kendisine kayyım atanmış olan bir şahsın , ne kayyımın ne de vesayet makamı olan sulh mahkemesinin haberi olmadan gayrimenkul satabilmesinin istisnai bir durumda istisnai bir yolu olduğunu ;bu yolun ne olduğuna yönelik bir soruyla karşılaştım.Başlatmış olduğum mevzuat ve içtihat araştırmalarım devam etmekte olup , bilgisi olanın bu istisnanın içeriğini iletmesi dileklerimle...
Re: Kayyım - Vesayet - Gayrimenkul
Bu soruyu kimin sorduğunu çok merak ediyorum doğrusu ve cevabını bulursan da paylaşımını bekliyorum.
Ancak yine de sorun hakkında bir fikrim var.Taşınmaz malların alım satımında normalde mutlaka vasinin izni aranır.Ancak TMK.453'ü iyi yorumlamak gerekir.
MADDE 453.- Vesayet altındaki kişiye vesayet makamı tarafından bir meslek veya sanatın yürütülmesi için izin verilmiş ise, o kişi bununla ilgili her türlü olağan işlemleri yapmaya yetkilidir ve bu tür işlemlerden dolayı bütün malvarlığı ile sorumludur.
Her türlü olağan işlemleri yapmaya yetkilidir diyor.E ya vesayet altındaki kişi emlakçılıkla uğraşıyorsa.Sonuçta emlakçılar sadece aracılık yapmıyor.Alım-satım da yapıyor.Böyle değerlendirilebilir.Ancak siz yine de daha kapsamlı bir araştırma yapın ve sonucu bizle de paylaşın.
musadenizle bendearaya girip sormak isterim. miras mallarında kişisel keyfiyet var. miras mallarının yönetimine temsilci atamak istiyorum. bu mümkünmüdür?
temsilci atanırsa keyfinemi göre yönetim yapar yoksa gelir leri eşit dağıtırmı?
birde temsilci maaş alırmı neye göre maaş alır?
teşekkürşler..
Miras malları mirasçılara dağıtılmadan mı temsilci atamak istiyorsunuz?
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Miras malları mirasçılara dağıtılmadan mı temsilci atamak istiyorsunuz?
malesef sorunlu olduğumuz için çıkış yolu arıyorum. yani bizim büyükler kendilerince mazeret ve kabalıkları ile beraber paylaşımlarını kendilerine yontarak yapmışlar ve fiilen işgal etmişler.
diyorum temsilci atanırsa kira gelirlerini toplayıp uygun olarak dağıtırmı?
binaların vergilerini ödermi? yani kısacası resmi paylaşma yapılıncaya kadar (yakında olma ihtimal bile yok) terekeyi adilane yönetirse hiç olmazsa bir nebze haksızlıkları önlermi diye düşünüyorum.
diğer mahkeme seçenekleride para ya dayandığı için zor.