Evim mühürlendi ne yapabilirim
İstanbul dışında öğretmenlik yapıyorum.istanbulda kredi ile aldığım evimi 4 ay önce emlakcı aracılığı ile yalnız bir bayana kiraya verdim.Bu bayan bir ay önce benim evimde fuhuş yapmaktan tutuklanmış.Ben evi kiraya verirken il dışında olduğumdan bu bayanla hiçbir şekilde karşılaşmadım.bütün işlemleri emlakcı ve kız kardeşim tarafından yapıldı.Dün polisler gelerek evimi 3 aylığına mühürlediler.Bunda benim nasıl bir suçum olabilir.Buna itiraz edebilir miyim? Evimi açtırmak için yapabileceğim bir şey var mı?
Teşekkürler...
Re: Evim mühürlendi ne yapabilirim
Suçta kullanılan malın sahibine verilen cezaya bakın...
Müsadere benzeri bir durum bu. Hukuka aykırı kullanılan maldan geçici mahrumiyet...
Soruşturma dosyasına itiraz ve savunma dilekçesi verin. Kira kontratını feshedin.
Cevap: Re: Evim mühürlendi ne yapabilirim
Merhabalar ,
Av Engin bey Emlakçımız kanalıyla dairemizi kiraya verdikten 20 gün sonra kiracımız sırra kadem bastı . Ve bugün emniyetten eve mühür konulacağı bilgisi aldık .Sanırım uygunsuz kullanılmış fuhuş . 90 gün magdur durumdayım.Elimde boş senet var 5000 tl lik. kontratta amlakçının imzası yok , kefil yok .Nasıl bir yol izlemeliyim ? itiraz yapmam bişey değiştirir mi ?
seneti tahsile gitsem karşı tarafın adresi belli değil
Siz de aynı şekilde hangi dosyadan yaptılarsa o işlemi oraya itiraz edebilirsiniz senedi avukatınıza verin tahsili mümkün olabilir belki yapacak fazla bir şey yok.
kaymakamlık kararıyla emniyet büro amirleri mühürledi .... kaymakama itiraz etsenizde kaymakam kararından vazgeçmez sanmayız dediler amirler .. bize hangi suçtan mühür vuruldugunu bile vermediler .elimizde evrak bile yok ..sadece imza aldılar tebliğ ettiler . şaka gibi .
Adli bir dosyadan değil yani hakim kararından değil idari bir karar ise kaymakamlığa itirazınızı acele yapın red ederse idare mahkemesinde dava açmak gerekir zannedersem sulh ceza mahkemeleri de emniyetçe yapılan işlemlere itiraz mercii ama bu daha çok idari bir işleme benziyor emin değilim bu yüzden.
Kaymakama itirazda bulunalım bakalım .Reddederse dava açmak uzun sürecektir . üstelik kime dava açacağımıda bilmiyorum . resmi bir belge yok elimde . hadi davayıda açtım , 90 günden önce karar çıkmaz .... 90 gün sonunda da mühür kalkıyor zaten
- - - Updated - - -
işe bak memlekette hiç alakan olmayan bir nedenden evine 90 gün mühür geliyor .. Tamama ev sahibi evden dolayı sorumlu kiracısını düzgün seçecek , ama hem mağdur olmuşuz hemde işi yapan hatun dışarılarda dolaşırken sadece 200 tl ceza yerken biz 3-4 ay evimizi kiraya veremiyoruz ... hak hukuk fuhuşu yapanın yanındamı avukat bey ?
Zararınızı kiracıdan talep edebilirsiniz.
Evet edebilirim . KaNUNU hakkım .Kontrat devam ederken çıktı ve gitti çünkü .Elimde boş seneti bile var 5000 tl lik. ama tebligatı nereye yapacağız ?Adresi yok .allah bilir nereye kaçtı . Kiracı evi fuhuş yapmak için kullanmış zaten .sizce seneti tahsil edebilecek miyim ? sadece ehliyet ve tc kimliği var ....
Cevap: Evim mühürlendi ne yapabilirim
Tc numarası varsa iyi mernis adresine tebligat yollanabilir varsa bir mal varlığı veya çalışıyorsa maaşına haciz konulabilir.