İhbar tazminatımı almak için ne yapmalıyım?
öncelikle bana bu konuda bilgileri ile yardımcı olacak Avukatlara çok teşekkür ediyorum.
Konuyu kısaca anlatmak istiyorum.Özel bir şirkette 17/06/2008 de işe başladım bu tarih sigorta başlangıcım oldu ve 31/12/2008 de işten ayrıldım sigortamda da bu tarih işten çıkış olarak geçmekte.191 iş günü çalıştım bu şirkette.işten çıkartılmadan önce ihbar süremizi bildiren bir evrak imzaladık evrakta sadece işten çıkartılacağımızın ihbarı yazıyordu 14 gün önceden bildirdiler onun dışında herhangi birşey yazmıyordu özellikle okudum.en son ay sigorta primim 1.165 TL (brüt) olarak yatmış sigortadan kontrol ettim.bugun itibarı ile ortalama 5,5 ay oldu ve ben hala ihbar tazminatımı alamadım.4 yada 5 kişi aynı anda işten çıkartıldık aynı sebeplerden.bir kişi aldı parasını bir ay sonra onun dışında diğer arkadaşlarım ve ben hala alamadım. şirket istanbulda ben adanadayım sürekli tlf ile arıyorum ama hep aynı bahaneler ile bu zamana kadar beklettiler.bu hakkımı nasıl alabilirim ve nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.teşekkürler.
Re: İhbar tazminatımı almak için ne yapmalıyım?
Anlatımınıza göre işveren ihbar süresine uyarak size fesih bildiriminde bulunmuş.
Bu durumda ihbar tazminatı ödenmesigerekmiyor.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Anlatımınıza göre işveren ihbar süresine uyarak size fesih bildiriminde bulunmuş.
Bu durumda ihbar tazminatı ödenmesigerekmiyor.
Muhtemelen yanlış bir anlatım yapmış olmalıyım ki siz böyle bir cevap yazmıssınız.Arkadaşlarımdan bir tanesi aldı.İnternetten hesapladığım zaman net 917.71TL almam gerekiyor.Onlarda vermicez demiyorlar zaten ama hala vermediler.Ben onların biran önce vermesi için ne yapmam gerekir onu sormak istedim.Umarım şimdi daha iyi anlatmışımdır.teşekkürler.
31.12.2008 tarihinde işten çıkartıldınız, bu tarihten 4 hafta önce size bildirimde bulunulması gerekirdi.Bulunulmadı ise, 4 haftalık ihbar tazminatına hak kazanırsınız,2 hafta değil.
Ödenmeyen ihbar tazminatınız için işverene noter kanalıyla ihtar göndermenizin fadası olabilir,ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Cevap: Re: İhbar tazminatımı almak için ne yapmalıyım?
İhbar süresi boyunca çalışmak zorunda mıyım ?
30.11.2011 tarihinde işten çıkarıldım. İşten çıkartılacağıma dair daha öncesinde herhangi bir bildirge almadım. Çıkış işlemleri için işletmeye çağrıldığımda ihbar süremin olduğunu ve bu süremi kullanmama izin vermediklerini dile getirdim. 2 haftalık ihbar süremi ödemelerini önerdim. Genel müdürle görüşüldükten sonra 15 gün daha çalışman gerekiyor dediler. Taktir edersiniz ki çıkartıldığım yerde çalışmak bana huzursuzluk veriyor. 2 hafta daha çalışmak zorunda mıyım ? Şimdi den teşekkürler
Cevap: İhbar tazminatımı almak için ne yapmalıyım?
Üniversite eğitimim sonrası 21yaşında 13/03/2002 de iş başı yaptığım ve ilk sigorta başlangıcı tarihi de olan 24/05/2002 tarihinde ssk başlangıcım olmak üzere aynı firmada aynı iş yerinde halen 10.yılımı çalışmaktayım.Ancak 3600 günü doldurduğum 24/05/2012 tarihinden sonraki bir yakın tarihte çalışma şartlarımı ve maaşımı beğenmediğim için ayrılmayı düşünüyorum. min. 10yıllık olan kıdem tazminatımı alarak ayrılmak için nasıl bir çalışma yapmalıyım. Bigierinizi rica ederim. Saygıarımla.