Re: Öğretmen Rüşvet Şikayeti
Bant kaydının dökümünde hocanın sözlerini aynen yazar mısınız?
+Ben
-Hoca
+Hocam sizinle özel görüşmek istiyorum
-Ne görüşeceksin benimle ? görüşecek birşey yok
+Görüşmek istiyorum çok haksızlık yapıyorsunuz
-Ne yapmışım o senden kaynaklanıyor olmasın
+Hocam burası lise değil
+Ödev verip ödevi yapmayanları yok yazmaya hiçbir hakkınız yok
+Kaldı ki ödev yapılmış. Ama yanlış yapmışım demek sizin eksikliginizden böyle oluyor.
-Alla alla
+Diğer yanlış ödev yapanlar yok yazılmadı birtek ben yazıldım.
+Burada ayrım ve haksızlık yaptıgınız gün gibi ortada
+Ben bütün gün okuldaydım ve okulda olup derse giren birini hiçbir şekilde yok yazamazsınız.
-Ben yazıyorum
+Bakın hocam bu aynı olay iki oldu
+Haftaya bugün Antalyaya gidiyorum.
+Birkez daha yok yazılırsam devamsızlıktan kalıyorum
+Hiç bir şekilde sınıfta oldugum halde beni iki kez haksız yere yok yazmaya akkınız yok.
-Hayırdır tatilemi gidiyorsun
+Daha erken hocam tatil için. Tanıdıgın yanına gidiyoruz.
-Antalyanın nesi meşhur getirirsin dönüşte
-Antalyadanda bir video çekersin
-Anlaşırız fazla büyütme. İnternet üzerinden kayda geçmedim daha son yoklamayı.
+İyi tamam
Bu şekilde gelişti
Alıntı:
Hukuki-Programmer rumuzlu üyeden alıntı
+Ben
-Hoca
+Hocam sizinle özel görüşmek istiyorum
-Ne görüşeceksin benimle ? görüşecek birşey yok
+Görüşmek istiyorum çok haksızlık yapıyorsunuz
-Ne yapmışım o senden kaynaklanıyor olmasın
+Hocam burası lise değil
+Ödev verip ödevi yapmayanları yok yazmaya hiçbir hakkınız yok
+Kaldı ki ödev yapılmış. Ama yanlış yapmışım demek sizin eksikliginizden böyle oluyor.
-Alla alla
+Diğer yanlış ödev yapanlar yok yazılmadı birtek ben yazıldım.
+Burada ayrım ve haksızlık yaptıgınız gün gibi ortada
+Ben bütün gün okuldaydım ve okulda olup derse giren birini hiçbir şekilde yok yazamazsınız.
-Ben yazıyorum
+Bakın hocam bu aynı olay iki oldu
+Haftaya bugün Antalyaya gidiyorum.
+Birkez daha yok yazılırsam devamsızlıktan kalıyorum
+Hiç bir şekilde sınıfta oldugum halde beni iki kez haksız yere yok yazmaya akkınız yok.
-Hayırdır tatilemi gidiyorsun
+Daha erken hocam tatil için. Tanıdıgın yanına gidiyoruz.
-Antalyanın nesi meşhur getirirsin dönüşte
-Antalyadanda bir video çekersin
-Anlaşırız fazla büyütme. İnternet üzerinden kayda geçmedim daha son yoklamayı.+İyi tamam
Bu şekilde gelişti
Benim şahsi görüşüm sanki hoca burada gerilen ortamı bu sözlerle biraz yumuşatmaya çalışmış. Sınıfta olan bir öğrencinin yok yazılması diye bir şey söz konusu olamaz, bunu hoca da biliyordur. Bence ödev yapmayanların bir nevi gözünü korkutmak için böyle bir uygulamaya gitmiş. İş resmiyete dönünce yok yazmayacaktır.
Diğer taraftan sırf bu sözlere bakarak rüşvet istiyor iddiasında bulunmak doğru değil. Bir hoca Antalya'dan getireceğiniz bir iki kilo bala, peynire vs. tenezzül etmez gibi geliyor bana. Öte yandan rüşvetin mutlaka nakit olması şart değildir. Bunlar karşılığında sınıf geçirmesi, yoklamayı değiştirmesiyle suç oluşur.
Yine suç oluşabilmesi için getireceklerinizi fiilen teslim alması gerekir. Sadece istenmesi rüşvet suçunu oluşturmaz. Alırken tespit edilse bile rüşvet olarak verildiğinin ispatı çok zordur. Öğrencim iki kilo bal getirmiş hediye olarak aldım der. Zaten dediğim gibi bir hocanın bunlara tenezzül edeceğini sanmam. Diğer arkadaşlarınızla görüşün bu kişi diğer kişilerden de bu tür isteklerde bulunmuş mu öğrenin. Eğer bu tür huyları varsa mutlaka okulda duyulacaktır.
Bence siz bağcıyı dövmeyi boşverin üzüm yemeye bakın. Özetle ben bu öğretmenin rüşvetçi olabileceğini düşünmüyorum. Başarılar dilerim.