Direk Mahkeme mi açılıyor
Herkeese Merhaba
Benim merak ettiğim bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Sorum ise; Tüketici Mahkemesine şikayet dilekçesi verdikten sonra direk mahkeme mi açılıyor, yoksa ilk önce savcı tarafından şikayetçi ve şikayet edilenin ifadeleri alındıktan sonra, gerekli görüldüğü takdirde mi mahkemeye yansır.
Saygılarımla,
Re: Direk Mahkeme mi açılıyor
Bilgileriniz çok hatalı. Konu tüketici hakları ise ve ürün değeri 936,97 TL altındaysa öncelikle kaymakamlık bünyesinde kurulu bulunan tüketici sorunları hakem heyetine gitme zorunluluğu vardır. Buradan çıkan sonuca itiraz edecek olan taraf tüketici mahkemesinde dava açmalıdır. Savcılıkla hiç bir ilgisi yoktur.
Tabi ki 2 bin TL civarında; ancak şikayet dilekçesini verdikten sonra bunun mahkeme açılırlığına uygun olup olmadığı gibi belirliyecek bir kişi yok mu. Benim bildiğim bunu savcılar yapar ?
Alıntı:
Sevgi Serik rumuzlu üyeden alıntı
Tabi ki 2 bin TL civarında; ancak şikayet dilekçesini verdikten sonra bunun mahkeme açılırlığına uygun olup olmadığı gibi belirliyecek bir kişi yok mu. Benim bildiğim bunu savcılar yapar ?
Ceza davaları ile hukuk davalarını karıştırıyorsunuz. Bu bir hukuk davasıdır ve savcıyla ilgisi yoktur. Yani burada bir suç söz konusu değil, yasal bir hakkın alınması söz konusudur.
Ürün bedeli 2000 TL olduğuna göre tüketici hakem heyetinin yetki sınırını aşmış bulunduğundan doğrudan tüketici mahkemesinde dava açılması gerekmektedir.