Re: Şikayetimi geri almamın usulü nedir?
Merhabalar. Öğretmenim.Okuldaki hizmetli oğluna kasten düşük not verdiğim gerekçesiyle beni şikayet etti ve karneyi yırtarak herkesin önünde beni tehdit etti. Tehdit karşısında bende 2 gün önce şikayet dilekçemi müdüre sundum.İki şikayet dilekçesi de evrak defterine işlendi.Bana yapılan şikayet karşısında henüz savunma yazımı vermedim ama müdür benim suçsuz olduğumu düşünüyor bunu henüz sunmadığım ölçeklerimle ve delillerimle farketti. Fakat müdürüm karşılıklı şikayetlrimizi geri almamızı tavsiye ediyor. Beni tehdit eden hizmetli daha öncede defalarca sözlü sataşma yapmıştır fakat ben bunları yazılı şikayet etmemiştim. Şikayeti geri almam durumunda yeniden aynı durumla karşılaşmamak için ne yapmam gerekir? Hangi ifadelerle şikayet dilekçesini geri alırsam sonrasında pişman olmam ve yazılı sözleşme imzalatmamın bir sakıncası olur mu ayrıca yasal mı? Müdür bey yarın benden karar vermemi bekliyor şuanda ne yapacağımı bilemiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Eğer haklı iseniz şikayetinizden geri adım atmayınız. Çünkü bunu yapan bir daha yapabilir. Suç cezasız kalmaz.
Şikayetimi geri almamın usulü nedir?
Haklı olduğumu biliyor ve kendime güveniyorum;fakat henüz aday öğretmen olduğum için biraz da müdürün üstü kapalı 'önümüzdeki sene senin için zor olacak' demesi beni tedirgin etti. Malüm asalet alma müdürün elinde ve hizmetli müdürün sıhri akrabası. Geri almaz isem dava çok uzun sürebilir mi? Geri almayı da düşünüyorum ama şikayetimi geri çekerken yanlış anladım demem isteniyor. Böyle demekle kayda geçmiş olan şikayet dilekçem ileride delil olabilir mi? Geri almam durumunda benim için dilekçemde en uygun ifade sizce ne olmalıdır? Soruma yanıtınız için teşekkürler.
Hukuksal olarak neleri ispat edebilirsiniz? Bunlara bakarak bir yorum yapılabilir.
Alıntı:
hakangemini rumuzlu üyeden alıntı
Hukuksal olarak neleri ispat edebilirsiniz? Bunlara bakarak bir yorum yapılabilir.
hukuksal olarak ispatım, öğrenciye vermiş olduğum notların değerlendirme ölçekleridir.Ayrıca öğrencinin yaptığı çaışma ve müdürün olay günü tuttuğu öğrencinin lehime vermiş olduğu ifadelerin tutanağı ve dersine giren diğer öğretmenlerin öğrenci hakkındaki ifadeleri olacaktı. fakat ben henüz savunma vermedim.ayrıca vakti var. benim tehdide karşı verdiğim şikayet dilekçesinin ilçeye yarın ulaşması gerekiyor eğer geri almaz isem. dediğim gibi tehdit dilekçemi beni ileride mağdur etmiyecek şekilde nasıl geri alabilirim?
Bu seferlik af ediyorum diyebilirsiniz.