Yönetici tarafından iftaraya ugrayarak işten çıkartılmak tazminat hakkında
Konya da kırk üzerinde işçinin çalışdıgı bir iş yerinde yaklaşık 18 ay dır çalışmaktaydım yöneticilerden bir tanesinin benimle şahsi sorunları oldugundan dolayı , kendisene ve işyerinde çalışan bir elaman hakkında hakaret ve küfür ettiğim gerekçesiyle iş kanunun 25. maddesinin (b) bendine dayanarak işime son verildi bana bu evraklar imzalatılmaya çalışıldı fakat ben uslubumu bile bozmadım böyle bir ithamı kabul etmediğimi kendilerine açıkça söyledim ve daha sonra bir avukat aracılıgıyla Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına dilekçe yazmak süretiyle baş vuruda bulundum.
Benim sizden ricam bu konuyla ilgili böyle bir iftirayı işverenin ispat etmesi gerekmezmi bi çok fedakarlıkta bulundugum işyerinden böyle bir işveren vekilinin kurbanı olmam bu kadar basitmi sizce ve ayrıca yalancı şahit tutması durumunda ne yapabilirim?Bende şahitmi bulmalıyım ?
Bu konuda bana bilgi verirseniz hakkımı aramam açısından çok yol gösterirseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.
Re: Yönetici tarafından iftaraya ugrayarak işten çıkartılmak tazminat hk.
İşe iade davası açtınız mı?
Hayır açmadım sadece çalışma bakanlığına konuyu anlatan bi dilekçe ile baş vuruda bulundum 17 nisan 2009 tarihinde işime son verildi suanda izlemem gereken yol nedir sadece çalıma bakanlıgından müfettiş kararımı beklemeliyim yoksa yapmam gereken başka resmi yollar varmı ?
İşe iade davası için süreyi kaçırmış olduğunuzdan, fesih sebebinin geçersizliği ve kıdem ihbar tazminatlarınız için iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Yani Çalışma Bakanlıgından gelecek bi kararın pek fazla bi önemi olmadıgınımı söylüyosunuz peki iş mahkemesine dava açmak için belli bir süre kısıtlaması varmı?Ayrıca yardımınız için teşekkür ederim.
Şikayetiniz üzerine kurum müfettişlerince yapılacak incelemede sonucu durum tesbit edildiğinde verilecek rapor haklılığınızı resmileştirecektir.
Kurum işverenin usul-işlem kusuru varsa ceza uygulyacaktır,ancak sizin işe iadenize veya tazminatlarınızın ödenmesini sadece ÖNEREBİLİR.
İŞe iade davası açmak için feshin bildirim tarihinden itibaren 30günlük süre vardır.
Kıdem tazminatında 10 yıl, ihbar tazminatı ve diğer ücretler için 5 yıllık zaman aşımı vardır.