Tüketici Hakem Heyeti karanına itiraz
18.02.2009 tarihinde almış oldugum cep telefonunun ekranındaki problem sebebiyle19.02.2009 tarihinde satıcı firmaya giderek durumu bildirdim.Satıcı firma teknik servise göndermeyive arızanın tamirini önerdi.Ben bu öneriyi kabul etmeyip degiştirmelerini istedim.Bu talebimi reddeden satıcı firmaya tekrar 20.02.2009 tarihinde para iadesi talebiyle gittim.Satıcı firma önerisini tekrarlayınca bende kabul etmeyip Kaymakamlık bünyesindeki Tüketici Hakem heyetine 20.02.2009 tarihin de
müracaat ettim.Müracaatımı degerlendiren Hakem heyeti 80 gün gibi uzun bi sürenin ardından tayin ettikleri bilirkişiden rapor istediler.Bilirkişi 15.05.2009 tarihli raporunda yazılım hatası oldugunu belirtti.Tüketici Hakem Heyeti bu rapora ragmen 01.06.2009 tarihli 11.06.2009 tarihinde teblig ettikleri
karara göre para iadesi talebimi red ettiler.Ayrıca bana teblig edilen kararın birinci sayfasında aldıgım cep telefonu markasının yanlış yazıldıgı,para iadesi talebim yerine degiştirilmesi ibaresinin bulundugu gördüm.Tam olarak aradan gecen 100 günden sonra verilen karar bir Türkiye vatandaşı olarak beni cok üzdü.Bu durumda siz degerli arkadaslerımın bilgisine müracaat etmeyi uygun gördüm.bu durumda ne yapmam gerektigini
söylerseniz hem aciz kalmadan ve bir vatandaş olarak sahipsizlik duygusuna kapılmadan neler yapabilirim ?
Ayrıca teknik servis yerine direkt Tüketici Hakem Heyetine müracaat etmiş olmam sorun yaratırmı ?
Arızanın benden kaynaklanmadıgı ve 2 günlük telefon olmasına ragmen neden hakem heyeti aleyhime karar verir?
Son olarak Hakem Heyetinin degerlendirmesi ve vermiş oldugu karardaki yazım yada yanlış degerlendirme gibi hataları Tüketici Mahkemesinde lehime olurmu?
Bizim basımıza ne geldiyse bilgisizlikten ve ilgisizlikten geldi.Daha önceleri Tüketici haklarının ne oldugunu bilmezken şimdi aklımızdan hiç cıkmıyo.Artık cevremdeki herkesi bilgilendiriyorum.Sizede bilgilerinizi bizimle paylaştıgınız için sonsuz teşekür ediyorum.Umarım insanların bilinçlenmesi bir cığ gibi büyür...
Re: Tüketici Hakem Heyeti karanına itiraz
yenisiyle değişimi kabul et, telefonu al, tekrar sorun çıkarsa para iadesi için başvur.