Almanya da gerceklesen bosanma davasinin Türkiye de tanitilmasi
Merhaba,
2000 yilinda Türkiye de evlenip aile birlesimi yoluyla yurtdisina gittim, 1 yil bile sürmedi bu arada da hamile kaldim, kizim 3 aylikken hala devam eden siddet, sorumsuzluk, uyusturucu bagimliligi, kumar aliskanliklari sebebiyle evi terkedip bosanma davasi actim ve ayri kaldigimiz 1 yillik sürenin sonunda alman mahkemesi tarafindan anlasmali sekilde bosandik. Kizimin velayeti bana verildi ve babasina da haftada 1 görüsme hakki verildi fakat bu hakki hic kullanmadi, nafaka baglanmasina karsin hic bir ödemesi de olmadi kisaca tüm baglarimiz kopmus durumda. Fakat maddi imkansizliklardan dolayi da kararin türkiye de tanitilmasi konusunda bugüne bir girisimde de bulunamadim. Gecen ay 8 yasinda ki kizimla beraber Türkiye ye kesin dönüs yaptik ve tekrar evlenmeyi düsünüyorum. Eski esimin ailesinden bir kisiyle iletisimimi koruyorum yani yurt disinda ki adresini biliyorum. Sorum su; Tanitma karari icin mutlaka bir avukat tutmam gerekiyor mu? Sürec basladiktan itibaren nasil isleyecek, ne kadar sürecek ve ben ne zaman özgür bir insan olabilecegim? ve bir de birbirlerini hic tanimadiklari icin bu sorumsuz insanla kizim arasinda ki resmi bagi da koparmak istiyorum, bu konuda haklarim neler? Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim..
Re: Almanya da gerceklesen bosanma davasinin türkiye de tanitilmasi
Türkiyede bir temfiz davasi acman gerekiyor. Bir avukat ile daha kolay ve daha cabuk olur. Almanyadaki kesin bosanma kararini türkceye cevir ve bir avukata git bir celsede isin tamam. Diger soruna iyi bilen biri cevap verse daha iyi olur. saygilar