Ev kredisini kısmen erken ödeme
Selam,
75 milyarlık ev için 20 milyar peşin verip, kalan 55 milyar (%1) ev kredisi kullandık.
2.5 senedir ayda 700 TL ödüyoruz. Cuma günü bankaya gidip erkenden kapattıgımız takdirde ne kadar ödememiz gerektigini sordum. 51 milyar ödersek kapanacagını söyledi.
Benim sorum şu. Bu paranın 30 milyarını ödemek istesek, taksit tutarını azaltma gibi bir şansımız olabiliyor mu ?
Hesabıma göre 700 yerine 280-300 lira civarında ödenmesi lazım.
Böyle bir uygulama var mıdır ? Yoksa buradaki opsiyonlar ne olabilir.
Saygılarımla..
Re: Ev kredisini kısmen erken ödeme
Evet "balon" ödeme tabir edilen bu ödeme ile taksit miktarlarınızı düşürmeniz mümkündür. Bu durumda banka 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun hükümleri uyarınca gerekli faiz ve komisyon indirimini yapmak zorundadır. Hesabı uzman bir muhasebeciye yaptırmanız, bankanın hesabıyla yetinmemeniz tavsiye olunur.
Re: Ev kredisini kısmen erken ödeme
Cumartesi dolayısıyla bilgi almam çok zor idi. Muhasebeciye danışma fikri aklıma da gelmemişti. Bankanın hesabının dogru olacagını düşünmüştüm açıkçası..
Çok çok teşekkür ederim.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Evet "balon" ödeme tabir edilen bu ödeme ile taksit miktarlarınızı düşürmeniz mümkündür. Bu durumda banka 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun hükümleri uyarınca gerekli faiz ve komisyon indirimini yapmak zorundadır. Hesabı uzman bir muhasebeciye yaptırmanız, bankanın hesabıyla yetinmemeniz tavsiye olunur.