Ödenmeyen Kıdem-İhbar Tazminatı
Tüm Hukuki.net Ailesine Selam;
Sevgili arkadaşlar 3 yıl 2 ay Zaman gazetesinde çalışmış bulunmaktayım.
4 Şubat 2009 tarihinde "Ekonomik Kriz" mazeret gösterilerek iş akdim işveren tarafından fesih edildi,bundan sonraki süreçte bende kanuni hakkımı kulllanarak ,işe iade davası açtım buraya kadar her şey normal.
Fakat bir türlü ödenmeyen kıdem-ihbar tazminatımı ne zaman yatırılacağını sormak için açtığım telefonda bana dava açtığım için üst yönetimin herhangi bir ödeme yapmıyacağı İnsan kaynakları tarafından bana telefonda söylendiği zaman çok şaşırdım :deli: sonuçta bu benim hakkım ve kanunen almam gereken bir para.12 Nisan'da ilk duruşmayı kazandım 22 Temmuzda 2. duruşmam var.Fakat şu anda çok memnun olduğum ve severek'te çalıştığım bir işe sahip oldum .
Çok saygıdeğer Hukuki.net sitesindeki Avukat arkadaşlarımdan bir fikir ve aydınlatıcı bir kaç satır yazmalarını özellikle rica ediyorum şimdiden okuyup yol gösteren herkeze çok teşekkür ederim.:(
Cevap: Ödenmeyen Kıdem-İhbar Tazminatı
İlk duruşmayı nasıl kazandınız? Boks maçı mı bu?
Duruşmalar kazanılmaz dava kazanılır mahkeme nihai kararında davanızı kabul ederse.
İşe iade davası derdest iken kıdem ve tazminat alma hakkınızın olduğunu sanmıyorum. Belki bu davadan vazgeçerseniz olabilir. Noterden ihtarname ile önce alacaklarınızın ödenmesini isteyip sonra dava açabilirsiniz diye düşünüyorum.
Cevap: Ödenmeyen Kıdem-İhbar Tazminatı
yeni işinizden memnunsanız ve kıdem tazminatı ve diğer işçilik alacaklarızı talep ediyorsanız açmış olduğunuz işe iade davanızdan feragat edip kıdem tazminatı için dava açmanız gerekmektedir.