Teminat mektubu (ipotek ) sorunu
Merhabalar,
Sigorta acentesiyim, sigorta firmasının isteği üzerine annemin gayrimenkulu ipotek edilerek ortağım ile birlikte şirketimiz üzerinden bankadan teminat mektubu aldık. Bir süre sonra ortağımdan ayrıldım ve hisselerimi bir yakınına devrettim , Kendi ipoteklerini koyacaklarını söylemelerine rağmen hala herhangi bir gelişme yoktur ve haksız yere ailemin evini ellerinde tutmaktadırlar. Nasıl bir yol izleyerek ipoteği kaldırabiliriz. yardımınız için teşekkürler,
Re: Teminat mektubu (ipotek ) sorunu
İpotek işlemi tapu sicil müdürlüğü önünde yapılan bir sözleşmedir. Sadece o sözleşmedeki koşullar ile kaldırılabilir. Şirket lehine vermiş olduğunuz ipoteğin ortaklıktan ayrılmanız ile ortadan kaldırılması mümkün değildir. Hisse devrine ilişkin sözleşmenizde yeni ortak ile bu konuda bir anlaşma yapmanız gerekirdi.
Re: Teminat mektubu (ipotek ) sorunu
Alıntı:
bemrag rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Sigorta acentesiyim, sigorta firmasının isteği üzerine annemin gayrimenkulu ipotek edilerek ortağım ile birlikte şirketimiz üzerinden bankadan teminat mektubu aldık. Bir süre sonra ortağımdan ayrıldım ve hisselerimi bir yakınına devrettim , Kendi ipoteklerini koyacaklarını söylemelerine rağmen hala herhangi bir gelişme yoktur ve haksız yere ailemin evini ellerinde tutmaktadırlar. Nasıl bir yol izleyerek ipoteği kaldırabiliriz. yardımınız için teşekkürler,
Avukat arkadaşımız doğru bilgiyi vermiş ve kısaca durumu özetlemiş. Sizin hisse devri yapmış olmanızın ipotek ile doğrudan bir bağı yoktur. Banka ipotek karşılığı size teminat mektubu verdi. Yeni bir ipotek almadan veya teminat mektubunu iade etmezseniz kesinlikle ipoteği kaldırıp riske girmeyecektir.