Toshiba Bataryamı Değiştirmiyor
Giriş:
Sayın Üyeler; 2007 Temmuz ayında Niğde Teknosa mağazasından Toshiba marka laptop aldım. Bilgisayarın ilk başlarda şarjda kullanım süresi ürün özelliklerinde taahhüt edildiği gibi 2.5 saat civarı gitmekteydi. Ta ki bir gün şarjımın 5 dakika kadar ancak dayanabildiğini öğrendiğim ana kadar.
Gelişme:
Konuyla ilgili Eskişehirden anlaşmalaı kargo firması olan UPS kargo ile bilgisayarı Toshiba ana servisi olan TNB Bilgisayar'a gönderdim 15-05-2009 Tarihinde ellerine ulaştıklarını belirttiler. Bilgisayarımın arızalı olan ekranı değiştiğini ve dvd sürücüsü için Amerikadan parça beklediklerini söylediler. Peki batarya ne oldu diye sorduğumda, bataryanın garantisi yok sarf malzemedir dediler. Tekrar aradığımda da kullanıcı hatasından olduğunu dile getirdiler.
Sonuç:
Bilgisayarım bugün itibari ile 21 iş günüdür Teknik Serviste,
1. Gerçekten böyle birşey varmı? Yani bataryalar garanti kapsamında değilmi?
2. Bir batarya nasıl olurda kullanıcı hatasından bozulabilir, mantıklımıdır?
3. Tüketici Hakları Hakem Heyetine Hangi ilde ve ne şekilde başvurmam gerekiyor?
4. Hakem Heyetinden leyhime sonuç çıkma olasılığı nedir?
Şimdiden konu ile ilgili tecrübesi ve bilgisi olan sevgili üyelerimize teşekkür ederim.
Turgay ATLI
Re: Toshiba Bataryamı Değiştirmiyor.
Alıntı:
Callisto rumuzlu üyeden alıntı
Giriş:
Sayın Üyeler; 2007 Temmuz ayında Niğde Teknosa mağazasından Toshiba marka laptop aldım. Bilgisayarın ilk başlarda şarjda kullanım süresi ürün özelliklerinde taahhüt edildiği gibi 2.5 saat civarı gitmekteydi. Ta ki bir gün şarjımın 5 dakika kadar ancak dayanabildiğini öğrendiğim ana kadar.
Gelişme:
Konuyla ilgili Eskişehirden anlaşmalaı kargo firması olan UPS kargo ile bilgisayarı Toshiba ana servisi olan TNB Bilgisayar'a gönderdim 15-05-2009 Tarihinde ellerine ulaştıklarını belirttiler. Bilgisayarımın arızalı olan ekranı değiştiğini ve dvd sürücüsü için Amerikadan parça beklediklerini söylediler. Peki batarya ne oldu diye sorduğumda, bataryanın garantisi yok sarf malzemedir dediler. Tekrar aradığımda da kullanıcı hatasından olduğunu dile getirdiler.
Sonuç:
Bilgisayarım bugün itibari ile 21 iş günüdür Teknik Serviste,
1. Gerçekten böyle birşey varmı? Yani bataryalar garanti kapsamında değilmi?
2. Bir batarya nasıl olurda kullanıcı hatasından bozulabilir, mantıklımıdır?
3. Tüketici Hakları Hakem Heyetine Hangi ilde ve ne şekilde başvurmam gerekiyor?
4. Hakem Heyetinden leyhime sonuç çıkma olasılığı nedir?
Şimdiden konu ile ilgili tecrübesi ve bilgisi olan sevgili üyelerimize teşekkür ederim.
Turgay ATLI
1- Malın tüm parçaları dolayısı ile batarya da en az iki yıllık garanti kapsamındadır.
2- Laptopların kullanıcı hatası nedeniyle en sık arızalanan parçaları bataryalarıdır. Bataryalar her ne kadar kullanım kitabında yarımken şarj edilmesinin bir zararı yoktur denilse de tam dolu konumdan tam boş konuma gelecek şekilde şarj, deşarj edilmelidir. Yine el kitabında yazanın tersine kullanılmayan batarya laptop üzerinde bulunmamalı ayrı bir yerde tam şarjlı olarak saklanmalı, ayda bir kez tam boşaltıp tam doldurulmalıdır.
3- Tüketici hakem heyeti tüm ilçelerin kaymakamlıkları bünyesinde mevcuttur.
4- Tüketici hakem heyetinden leyhinize sonuç çıkma ihtimali %40'dır
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..
Alıntı:
Hakkarili Mübaşir rumuzlu üyeden alıntı
4- Tüketici hakem heyetinden leyhinize sonuç çıkma ihtimali %40'dır
Bu bilginin kaynağını veya dayanağını öğrenebilir miyim!
Satın alınan bilgisayarın tüm parçaları 2 yıllık garanti kapsamındadır. Bunun aksinin iddia edilemesi yasaya aykırıdır.TSHH den %40 lehinize karar çıkar ibaresine katılmıyorum. Çünkü böyle bir oran ve istatistik yok. Haklı iseniz ve TSHH yanlış karar verir ise 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine gidersiniz. Merak etmeyin orada hakkınızı alırsınız. Tüketici Mahkemeleri de her türlü resim ve harçtan muaftır.
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Tecrübe olabilir ?
Hiç sanmıyorum! Çünkü her yıl açıklanan San.ve Tic.Bakanlığı verilerine göre hakem heyetine başvuran tüketicilerin leyhte karar çıkarma oranları %60-70 lerin üzerindedir. Yani tam tersi! Bence yinede burada mağdur durumdaki insanları böyle kesinliği olmayan bilgiler verip yanlış yönlendirmemek lazım. Neticede insanlar itibar edip haklarını aramaktan bile vazgeçebilirler!