İşyeri sahibim kirayı yatırmadığımı iddaa ediyor
10 yıldır bir işyerinde sözleşmem olmadan kiracıyım.işyeri kiram 2008de 220 tldi. kiramı elden veriyordum ve bunun karşılığında hiçbir belge almıyordum. kira kanunu çıkınca kasım ayında 220 tlyi pttye yatırdım ve işyeri sahibim çekti. daha sonra hastalık sebebiyle 6 aylık bir gecikmeyle nisan ayında aralıktan nisana kadar olan kiramı %12 artırarak pttye ödedim. şimdi işyeri sahibim ihtarname çekip 2008 mayıs ayından beri kira ödemediğimi 6 aylık gecikmeli yatırdığımı emrivaki sayıp gerçek kiramın 460 tl olduğunu söylüyor. ve pttye yatırdığım kasım ayının kirasınıda saymadan mayıstan nisana hepsini toplu olarak 460 tlden istiyor. şimde benim nasıl bir yol izleyip kirayı ödediğimi ve 220 tl olduğunu ispatlayabilirim
saygılarımla
Re: İşyeri sahibim kirayı yatırmadığımı iddaa ediyor
Karşı ihtarname yollayıp kiraları elden aldığını buna ilişkin delilleriniz olduğunu beş kuruş için yalan yerer ihtarname çekmenin ahlaklı bir davranış olmadığını ısrar etmesi halinde ilgili her kuruma şikayet edeceğinizi, bu yalan mesnetli hak iddiasının yargıya intikal etmesihalinde evrakın bu cevabi ihtarname ile mahallede gelen geçenin görebileceği yerlere ve mecurun kapısına yapıştıracağınızı yazın derim.
Ama mahkemelik olursanız elden ödediğiniz kiraları ispat etme şansınız yoktur. PTT den yatırdığınız kiranın dekontuna dayanarak kiranın 220 olduğu yolunda iddia ve savunma geliştireceksiniz mecburen. Ödemelerinizi defterinize kayıt yapıyormusunuz defterleriniz sağlam ve açılış kapanış tasdiki varmı muhtasar beyannameleri vs. mali müşavirinizden de yardım alırsanız bu konuda belki ümit verici bir ışık yakalarsınız.
Kolay gelsin.