Kira sözleşmesi ve alacağın tahsili ile ilgili bir sorum olacaktı?
ben ev sahibiyim.kiracım 5 nisan 2009 da evi boşalttı ve 730 ytl kiradan dolayı alacağım kaldı.ayrıca kira kontratında kira başlangıcı 5 ekim 2006.telefonla görüşmelerimizde ödeyeceğini ama parası olmadığını dile getiriyor.ben iyi niyetli olmak istiyorum ama zaman geçtikçe de açıkcası zaman aşımı gibi haklarımın veya tahsilinin zorlaşacağını düşünüyorum.kiracimin kefili ise bir avukat.onun bu olaydan haberi henüz yok.kefilin iki sayfada birer adet olmak üzere sözleşme de toplam 2 imzası mevcut.nufus cuzdanı fotokopisi de mevcut değil ve suan itibariyle adresi de değişmiş durumda ama avukatlık hizmetine aynı ilde devam ediyor.bir süre daha beklemeyi düşünüyorum ama haklarımın yanmasından korkuyorum.sizce ne kadar daha beklemeliyim ve bu süre de yapmam gereken varmı?ayrıca kefilden bu parayı tahsil edebilirmiyim?tabii ödemezse.takip edeceğim hukuki prosedür nasıl olmalı?
yardımcı olursanız sevinirim.iyi günler.
Re: Kira sözleşmesi ve alacağın tahsili ile ilgili bir sorum olacaktı?
Kira kontratı bir yıllık mı düzenlenmiş? Kefilin kefaleti uzayan yıllara da sirayet eder şeklinde bir kayıt yazılı mı?
Avukatın adresini telefonunu barodan temin edebilirsiniz.
Kira alacağınız 5 yıl zaman aşımına tabidir.
Esenkalın
Engin bey öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.evet kontrat 1 yıllık.Kefilin kefaleti uzayan yıllara da sirayet eder şeklinde bir yazı yazmadık.
iyi akşamlar
Kefilin kefaleti kira kontratıyla belirlenen süre içinde geçerlidir. Zımni uzamalarda (yeni kontrat yapmadan devam) kefilin de muvaffakati alınmadıkça sorumluluğu olmaz.
Siz bir süre bekleyin ödemezse icra takibine geçersiniz kiracıya.
Kefil avukat olduğu için itiraz etmeyi ihmal etmez diye düşünüyorum. Ama siz telefonunu bulup bir yoklayın belki yardımcı olur.
Kolay gelsin.
Serkan bey kontrata bir kez daha göz gezdirdim.maddeler halinde yazılanlarda şöyle bir madde var:kiracı kiralananda kaldığı sürece kefilin kefaleti devam eder.
sizin dediğinize göre sanırım biz kontratı yenilemesekte kontrat ve kefilin kefaleti geçerli.
kefilin genel şartların olduğu sayfada 1 adet hususi şartlarda da 1 adet imzası mevcut.kontratta da damga pulu da mevcut değil.
bu durumda ben ihtar falan çekmeden bi 6 ay daha beklesem ileride kefilden alırken problem olmaz değilmi?ben bunları sormamım asıl amacı iyi niyetim.iyi niyetimle beklemeyi düşünüyorum.kiracının yerine kendimi koyduğum için kefile bir bilgi vermedim.toplamda da bi 9 aya yakın bekliyeceğim.
verdiğininiz bilgiler için tekrar tesekkurler.iyi çalışmalar.
Serkan bey kim anlamadım benmiyim bizden iyiler (iyi sıhhatte olsunlar)mı? :)
Kefilin kefaleti için yazmış olduğunuz şart kefaleti devam ettirir. Ne zaman icraya koyarsanız koyun kefili de icraya verebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Engin bey :) şuan gerçekten içim rahatladı.hanımın dırdırından kurtulacağım gibi.yok efendim sen çok iyi niyetlisinde,yok efendim bu kadar da taviz verilir mi?.kem küm edemiyecek. :) saygılarımla..iyi çalışmalar..