Re: İşsiz kalmak üzereyim
bir ilgilenen olursa sayın avukatlarımızdan çok sevinirim
lütfen bilgisi olan bi arkadaş cvp yazsın
Bu konunun Danıştay'da olduğunu biliyorduk. Bir gelişme oldu mu? Danıştay karar verdi mi?
Alıntı:
bulent26 rumuzlu üyeden alıntı
sayın avukatlar daha öncede belirtmiştim.avukatım idare davasını açarken iptalini istediğimiz konuya ilişkin ama sadece bilgi amaçlı yazılmış bir dilekçenin gelen bilgilendirme cevabının tarih ve sayı belirterek işlemin iptalini istemiş.esas dava konusu dururken bu bilgilendirme yazısının iptalinin istenmesi sonucu (Bu arada idare mehkemeside bunu atlamış bunu atlamış ve konuya esas yönden bakarak lehime karar vermişti.)temyiz sürecinde danıştay bunun bilgilendirme yazısı olduğunu ve davaya konu olamayacağını (ve bir iki konu belirtmiş bunların iptali talep edilebilirken sadece bilgi amaçlı bir dilekçenin dava konusu edilmiş olmasında hukuka uyarlık bulunmadığı gibi)belirterek yd kararı çıkardı.idare görevime son vereceğini bildirdi.daha öncesinde kamu sektöründe sözleşmeli çalışıyordum bu yüzden eski görevimede dönemiyorum ve idare mahkemesi kararıyla il değişikliği,eski işimden istifa gibi birçok fedekarlık yaptım.şimdi ne olacak nasıl düzelecek bilemiyorum.ne olur bir yol gösterin,bu hata yüzünden hakkım olanı kayıpmı edeceğim.bundan sonra ne yapmam lazım.....
Yazınızı okumadım. Fakat Türkçe yazabilseydiniz, belki bir fikir veren olabilirdi.
daha bir gelişme yok sayın arzuhalci ama yd kararı sonrası kurum işime son verileceğini söyledi
sizin tahmininiz ne olur bu konu yeni dava açma şansım olurmu 2007 yılında açılmış bir dava da yapılan bir hata nedeniyle
yorumlara çok ihtiyacım var
galiba sizin düşünceden çok iyi bir avukata ihtiyacınız var
İdari davalarda dava dilekçesinde hata varsa bir defaya mahsus düzeltilip yeniden usule uygun dava açmak üzere red edilir. Kanaatimce Danıştay kararı sonrası mahkeme İYUK 15 uyarınca davayı red eder 30 gün süre verip doğru şekilde dava açın der.