Eşyalı Daire Kiralanması ve Kira Kontratı Feshi
Öncelikle herkese selamlar,
Ben şubat 2009 ayında eşyalı bir ev kiraladım, ev sahibi ile de 1 senelik kira kontratı yaptım.800 TL depozito verdim.
Haziran 2009 ayına kadar tüm kiralarımı ve elektrik, su, doğalgaz borçlarımıda yatırdım( banka kanalı ile).
Ancak şu an çalıştığım iş yerinden ayrıldım ve başka bir yere gidiyorum.
Ev sahibine durumu anlattım.Ancak sözleşme süresi dolmadan çıktığımdan dolayı geri kalan (6 aylık) kira bedelini yasal yollardan alabileceğini bildirdi.
Bu durum karşısında nasıl bir yol izleyebilirim.
Ayrıca:
1-Kira kontratı yaptığım kişi Ev sahibinin oğlu ( Esas ev sahibi vefat etmiş duyduğum kadarıyla ev üzerinde diğer kardeşininde hakkı varmış, ev hala şu anki ev sahibinin vefat eden babasının üzerine.Bunun yanısıra elektrik,su,doğalgaz faturaları da yine babasının üzerine)
2-Ben ev sahibine depozitoyu 1 aylık kira bedeli üzerine saymasını istedim.
buna istinaden ileride herhangi bir hak talep etmemesi için ondan nasıl bir belge istemem lazım?Kira kontratının 2 nüsha yaptık ondaki ve bendeki kontratların üzerine iptal yazsak yeterli olur mu? veya imzalı bir kağıt ile (ibraname) bu iş yeterli olur mu?
Eğer ibraname yeterli olursa içeriği nasıl olmalı ( Örnek bir form ).
Bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
Re: Eşyalı Daire Kiralanması ve Kira Kontratı Feshi
Sayın Forum Yetkilileri,
Sorunuma çare bulacak birini arıyorum.
Ne yapabilirim?
Re: Eşyalı Daire Kiralanması ve Kira Kontratı Feshi
1-Evin kimin üzerine olduğu önemli değil siz kiminle kontrat yaptıysanız onun kiracısısınız.
2-Tahliye ve anahtar teslim tutanağı düzenleyip muhtevasında evin boşaltıldığı tarih, hasarsız ve borçsuz teslim edildiği depozitonun kiraya sayıldığı karşılıklı herhangi bir hak ve alacak kalmadığı yazarsa başka bir işleme gerek kalmaz.
Kolay gelsin.