Mahkemede susma hakkını kullanmak dezavantaj mıdır?
öğrenciye darptan davam var ceza alacağım kesin gibi olayı kollukta anlattım.Mahkemede susma hakkımı kullansam benim açımdan kötü mü olur yoksa etkilemezmi yada bu suçu işledim pişmanım gibi mi ifade versem daha iyi mi olur yardımcı olurmusunuz.Davam kamu davası hakim karşı taraf şikayetçiyim derse dahi hükmün açıklanmasına karar verebilirmi?
Re: Mahkemede susma hakkını kullanmak dezavantajmıdır.
Sanığın samimi ikrarı indirim sebebi olabiliyor ama susma hakkı indirim sebebi olmuyor. Diğer hususlar için yargılandığınız maddeleri vs bilmek lazım.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sanığın samimi ikrarı indirim sebebi olabiliyor ama susma hakkı indirim sebebi olmuyor. Diğer hususlar için yargılandığınız maddeleri vs bilmek lazım.
Ben bir öğretmenim 86/2/3d kamu görevlilerinin nüfuzlarını kötüye kullanmak suretiyle öğrenci dövmesi ve basit yaralamaya neden olmasından yargılanıyorum.Ayrıca sabıkam yok hakim cazayı tabandan mı verir acaba?
Kuvvetle muhtemeldir. Asliye Cezadamı SUlh Cezadamı yargılanıyorsunuz?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kuvvetle muhtemeldir. Asliye Cezadamı SUlh Cezadamı yargılanıyorsunuz?
sulh cezada yargılanıyorum.darp raporu var pretisyen hekim vermiş. Gün olarak istirahat yok.basit tıbbi müdehale ile lezyonları tedavi edilebilir yazıyor.hagb için kamu davasında karşı tarafın şikayetçi olmaması mı gerekir.
Karşı taraf şikayetçi olsa da hükmün açıklanması geri bırakılabilir. Bu durumda para cezası ile de kurtulabilirsiniz. İddianameye bakın sevk maddeleri arasında 88. madde var mı?
Alıntı:
Hakkarili Mübaşir rumuzlu üyeden alıntı
Karşı taraf şikayetçi olsa da hükmün açıklanması geri bırakılabilir. Bu durumda para cezası ile de kurtulabilirsiniz. İddianameye bakın sevk maddeleri arasında 88. madde var mı?
Hayır sadece 86/2-3d den basit yaralamadan dava susma hakkını kullanmak yerine tekrar suçu ikrar edip pişmanım mı demek daha iyidir
Hiçbir durumda susma hakkınızı kullanmak iyi değildir.Olasılıklar şunlardır:
1- Hükmün açıklanması geri bırakılabilir.
2-Fiilin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması nedeniyle 88. madde mutlaka işletilmelidir. Bu durumda 2000 Tl gibi bir para cezası ile kurtulmanız mümkündür.
3-Susma değil tam konuşma zamanıdır! Hiç bir öğretmen zevk için öğrenci dövmez, şunları şunları yaptı, sinirlerime hakim olamadım, suçu öğrencinin ağır tahriki altında işledim ancak yine de pişmanım diyeceksiniz. Bunu ispat ederseniz bu durumda TCK 29. madde (haksız tahrik) işletilir ve cezanızın dörtte üçe kadarı ihdirilebilir. Yani alacağınız cezanın dörtte birini alırsınız. Geçmiş olsun.