Lise sonda okuyup 18 yaşını doldurmuş erkek çocuk
Öncelikle böyle bi siteyi biz kullanıcılara sunduğunuz için teşekkür ederim.
Ben bugün hastaneye gittiğimde 18 yaşını doldurduğum için ssk sigortamın baba üzerinden bittiğini söylediler. 12 haziranda okullar kapanacağı için ve bende lise sonda olduğum için bundan sonraki sağlık sigortamı nasıl almam gerekiyor.Şimdi ben 12 hazirandan öss sınavlarının sonuçlanmasına kadarki sürede sağlık sigortasız mı kalacağım. bu yıl mezun oluyorum ama öss sınavınada gireceğim bunun açıklanması falan 3 ay sürer bu 3 ayda babamın ssk sı üzerinden nasıl yararlanabilirim? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.
Re: Lise sonda okuyup 18 yaşını doldurmuş erkek çocuk
Ağır bir hastalığınız mı var?
yok çok şükür.ama ilerde ne olacağını nerden bilebiliriz ki.
çalışmaya başlayınca sigortanız olur. Anca o şekilde.
ama okumak isteyen ne yapacak.. devlet düşünmedimi ki acaba lise sonda okuyupta öss ye girecek öğrencileri..diyelim ki lise sonda okul bitti mezun olduk öss ye girdik o yıl kazandık üniversiteye kayıt yaptırdık ama bu aradaki 3 ay da tüm öğrenciler o zaman sağlık sigortasından yararlanamıyacak mı? üniversiteye girince zaten sorun olmuyor yine öğrenci olarak 25 yaşına kadar baba üzerinden sağlık sigortası devam ediyormuş.
Ya bir an önce üniversiteye yazılacaksınız ya da sigortalı bir işte çalışacaksınız.