Senete itiraz Hakkım Var mıdır?
Merhabalar;
Şimdi sıkıntımı size kısaca anlatayım. Bir şahıs ile aramızda bir alışveriş yaptık. Ben ona arabamı verdim o bana dükkanını verdi. Arabanın devrini üzerinde kredi olduğu için veremedim ondan dolayı karşı tarafa senet verdim. Aradan 2 ay geçtikten sonra anlaşmamız iki taraflı memnuniyetsizlikden dolayı bozuldu. Senedin süresine daha 4 ay var. Fakat senedi geri alamadım.
Şimdi asıl soru: Kendi rızamla imzalamış olduğum senedi bana geri vermiyor. Benim bu senede itiraz etme ve herhangi bir yaptırım olmaması için yapabileceğim bir durum varmıdır? Karşı davamı açmam gereklidir?
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Re: Senete itiraz Hakkım Varmıdır?
Alıntı:
knybbygt rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Şimdi sıkıntımı size kısaca anlatayım. Bir şahıs ile aramızda bir alışveriş yaptık. Ben ona arabamı verdim o bana dükkanını verdi. Arabanın devrini üzerinde kredi olduğu için veremedim ondan dolayı karşı tarafa senet verdim. Aradan 2 ay geçtikten sonra anlaşmamız iki taraflı memnuniyetsizlikden dolayı bozuldu. Senedin süresine daha 4 ay var. Fakat senedi geri alamadım.
Şimdi asıl soru: Kendi rızamla imzalamış olduğum senedi bana geri vermiyor. Benim bu senede itiraz etme ve herhangi bir yaptırım olmaması için yapabileceğim bir durum varmıdır? Karşı davamı açmam gereklidir?
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ancak verdiğiniz senetteki imzanın size ait olmadığına dair ödeme emri geldiğinden itibaren 5 gün içersinde icra dairesine itiraz edersiniz ki bu size uygun değil çünkü imzaları siz atmışsınız ve itiraz ederseniz bu başınızı derde sokar. Dava açsanız ispatınız yazılı bir protokol yok ise imkansız. Bence senet kimdeyse anlaşma yoluna gitmekten başka çareniz yok gibi.