İstifa süreci sonrasındaki tazminatlar hakkında
Saygilarimla merhaba..
2007 Ekim de bir devlet bankasinda sozlesmeli personel olarak goreve basladim. Sosyal guvenligimiz bankamiza ait ozel bir sandiga aitti. Primlerimiz oraya odeniyor ve saglik masraflarimizi o ozel sandik karsiliyordu. 2008 Kasim ayinda ucretsiz izin talep ettim (evlenecegim kisinin calismami istememesi nedeniyle). Sebebimin mucbir nedenlerden olmadigi gerekcesiyle ucretsiz izin verilmedi ve istifa etmek zorunda kaldim. Istifa sonucunda sandikta biriken primlerimin yarisini talep edebilecegimi biliyordum. Sandik bunun eski kanuna gore oldugunu simdi durumun net olmadigini soyledi ve kesin bir yanita birakmadi. Ben de primlerimi disaridan yatirip emeklilik hakkima devan etmek istedigimi soyledim. Bunun da yeni kanuna gore oldugunu ancak durumun hala net olmadigini soyleyip yine yanitsiz biraktilar. Neredeyse 7 ay gecti ve her basvurumda ayni belirsizlikleri duyuyorum. oyalaniyorum . Eski kanun yururlukteyse primlerimin yarisini almak icin,yeni kanun yururlukteyse primlerimi disaridan odemek icin talepte bulunayim. Lutfen yardimci olunuz
Tesekkurler..
Re: İstifa süreci sonrasındaki tazminatlar hakkında
Lutfen oyleyin.. Ozel sandiklar icin eski kanuna gore mi yeni kanuna gore mi ilem yapiliyor. Kanunu bilsem okuyacagim inceleyecegim. lutfen yanitlayin