Askerlik nedeniyle evden ayrılacağım
Merhabalar,
Kira sözleşmem 20 Ağustos 2009 tarihinde sona erecek. 20 Temmuz 2009 tarihinde, vatani görevimi yerine getirmek maksadıyla evden ayrılacağım. Aşağıdaki sorularama yanıt verebilir misiniz?
Sözleşme bitim tarihinden önce evden ayrılmak için izlemem gereken yasal süreç nedir?
Ev sahibi ev sahibi sözleşme bitim tarihinden 1 ay evvel çıkacağım için benden para talep edebilir mi?
Son olarak, ev sahibimde 1 aylık kira bedeli kadar depozitom var, depozito karşılığı olarak son ayın kirasını ödememyi düşünüyorum. Kendisi başka bir şehirde ikamet etmekte ve Ağustos celbinde askere gideceğim için depozito olarak verdiğim parayı 20 Temmuz 2009 1 Ağustos 2009 tarihleri arasında alamazsam, bu parayı takip etme şansım olmayacak. Kısacası kira bedelini ödeyip sonrada kendi paramın peşine düşmek istemiyorum. Bu sebeple, son ayın kirasını ödemiş olduğum depozitoya karşılıl sayıp ödememem mümkün müdür?
Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Re: Askerlik nedeniyle evden ayrılacağım
Merhaba,
Benzer bir durum da bende var. 01-02-2008'de başlayan sözleşmeyle 550TL'lik aylık kira veriyorum. 750TL depozit verdim. 2009 yılı için de zam yapmadan devam etme kararı verdik. Yeni bir sözleşme imzalamadık.
Ev sahibine 01.08.2009 asker olacağımı, temmuz kiramı da ödeyip, temmuz sonunda evden ayrılacağımı, haziran ayı başında sözlü olarak bildirdim.
Madem evden çıkıyorsun cama ilan as dedi. Eve ilanı astık. Birisi talip oldu o da haziran sonunda oturmak niyetinde ama kesinleşmiş bir şey yok. Ev sahibi de bana bu ay çık diyor. Ben kiracıyı nereden bulacağım beni mağdur edemeszin kalan kirayı da isterim depozitini vermem, seni de kefilinide icraya veririm evden çık, ne yaparsan yap diyor.
Tüm kiraları bankaya yatıryorum. Eve girerken kendi isteğiyle açıklama kısmına vergi mevzusundan dolayı kira yazma dedi. Sadece adımı ve semtimi yazıp yolluyorum parayı. Tüm gaz,su elektrik, telefon faturaları benim adıma ve apartman aidatını ben ödüyorum. Hiç borcum yok.
Bu durmda benim haklarım nelerdir, ne yapabilirim, elimi ne güçlendirir?
Alıntı:
rifki rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Kira sözleşmem 20 Ağustos 2009 tarihinde sona erecek. 20 Temmuz 2009 tarihinde, vatani görevimi yerine getirmek maksadıyla evden ayrılacağım. Aşağıdaki sorularama yanıt verebilir misiniz?
Sözleşme bitim tarihinden önce evden ayrılmak için izlemem gereken yasal süreç nedir?
Ev sahibi ev sahibi sözleşme bitim tarihinden 1 ay evvel çıkacağım için benden para talep edebilir mi?
Son olarak, ev sahibimde 1 aylık kira bedeli kadar depozitom var, depozito karşılığı olarak son ayın kirasını ödememyi düşünüyorum. Kendisi başka bir şehirde ikamet etmekte ve Ağustos celbinde askere gideceğim için depozito olarak verdiğim parayı 20 Temmuz 2009 1 Ağustos 2009 tarihleri arasında alamazsam, bu parayı takip etme şansım olmayacak. Kısacası kira bedelini ödeyip sonrada kendi paramın peşine düşmek istemiyorum. Bu sebeple, son ayın kirasını ödemiş olduğum depozitoya karşılıl sayıp ödememem mümkün müdür?
Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.