-
2 sene erteleme olurmu
Şimdi yazıcagım bir karar metnidir bunu yazma sebebim cezanın ne kadar olabilecegi hakkında size danışmak.
Dosyadaki tutanaklardan belge örneklerinden ve toplanan mevcut delillerden de açıkça anlaşılacagı üzere sanıklardan (a)isimli şahıs özel eşya taşıyacagım diyerek sanık (b) isimli şahıs dan kamyon istedigi sanık (b) isimli sahısda akrabalarından temin ettiği kamyon ile sanık a isimdeki şahsın talebi doğrultusunda filanca şehre geldikleri bu defa sanık a isimli şahıs degişik düşünceler ileri sürerek müştekiye ait firmadan yük aldıkları yük alma esnasında sanık b isimli şahıs sahte kimlik ibraz ettigi sanık a isimli şahıs kamyonun plakalarını degiştirdigi ayrıca sahte ruhsat örnegi sundugu bu şekilde alınan eşyaların spotpiyasada satılmasının kararlaştırıldıgı diger sanıklar c ve d isimli sahıslarında bu malları satmalarında yardımcı oldukları bu itibar ile sanıklar a ve b isimli şahısların isnat edilen suçu işledikleri diger sanıklarında şuçu işlemelerine yardım etmeleri anlaşılmış alup ayrı ayrı mahkimiyetlerine karar verilmişdir.
bu mahkemenin vermiş oldugu karar suç ise hizmet nedeni ile görevi kötüye kullanma.görevi kötüye kullanmanın iki ayrı cezası var biri 6 aydan iki yıla kadar biri 1 yıldan 7 yıla kadar bu işlenmiş olan ceza hangisini kapsamakta.
a ve b isimli şahıslara 2 yıl hapis ve 20 milyar para cezası günlüğü 40 liradan verilmiş diger şahıslarada 1 yıl ve 10 milyar para cezası verilmiş.
ben hiç hüküm giymedim verilen 2 yıl cezayı ertelete bilirmiyim.ve butür dosyalar ne kadar süre sonra zaman aşımına ugrar
vermiş oldugunuz cvp için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım