İhbar tazminatı verilmezse
Sayın Avukat arkadaşlar...
Eşim 28.08.2008 tarihinde işe başladı.ve iş akdi hamileliğinden dolayı iş veren tarafından 08.06.2009 tarihinde sona erdirildi.Bu süreç içerisinde SSK ya yatan prim günleri 196 gün.
1)İhbar tazminatı ne kadar alınır
2)İşveren ihbar tazminatını vermez ise ne yapmalıyım.
3)İhbar tazminatının verilmemesine ait işverene verilen ceza nedir.
Teşekkürler...
Re: İhbar tazminatı verilmesse
Alıntı:
ercanxxx rumuzlu üyeden alıntı
1)İhbar tazminatı ne kadar alınır
4 haftalık brüt ücreti kadar ihbar tazminatı alır.
Alıntı:
2)İşveren ihbar tazminatını vermez ise ne yapmalıyım.
İş mahkemesinde ihbar tazminatı için dava açabilirsiniz veya fesih bildirim tarihinden itibaren 30 gün içinde,(işverenin çalışan sayısı da 30un üzerinde ise) işe iade davası açabilirsiniz.
Alıntı:
3)İhbar tazminatının verilmemesine ait işverene verilen ceza nedir.
Teşekkürler...
Bırakın onu işveren düşünsün.
sayın Erdoğan Bey,
ihbar tazminatı ne kadar alır soruma 2 haftalık brut ücret kadar demişsiniz.Ancak eşimin çalıştığı aylar ve ödenen primler 6 aydan fazla olması nedeniyle 4 haftalık brut ucret etmezmi?
Bu arada eşime ibrarname imzalatmış iş veren ve bu bildirgenin sonuna ise herhangi bir alacağım yok şeklinde not düşmesini istemiş.Eşim bu yazıyı yazmamış
Bu durumda imzalanan ibrarname geçerlimidir.
Haklısınız ihbar süresi 4 hafta,yanlış belirtmişim.
İbra belgesi, tarafların karşılıklı olarak alacak-verecek herhangi bir şeyin kalmadığını,tüm alacakların ödendiğini gösteren belgedir.
İbra belgesinde "tüm alacaklarımı aldım,herhangi bir alacağım kalmamıştır"şeklindeki genel ifadeler kabul görmemekte,ihbar tazminatı olarak xxx Tl, izin ücreti olarak yyy TL, toplamda zzz TL yi aldım şeklinde açıkça belirtilmesi gerekmektedir.
İşverene noter kanalıyla ihtar gönderip, ihbar tazminatının örneğin 7 gün ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı bildirebilir, ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Sayın Erdoğan Bey ve bu foruma desteği olan tüm moderatör arkadaşlarım,
Sayenizde verdiğiniz bilgiler ışığı altında bilinçli bir birey olarak haklarımı işveren tarafında talep ettim.
Ve nihayetinde işveren tüm haklarımı vermeyi taahhüt altına aldı.
Dilerim Allahta sizin en zor zamanlarınızda hep yanınızda olur.
Sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum...