Askerliğe elverişli değildir ön raporu ve kat'i rapor hakkında
Yaklaşık 50 gün önce askerliğe elverişli değildir raporu aldım.Malumunuz bana ön rapor verdiler ve kati rapor daha sonra gelecek dediler.50 gün geçmesine rağmen herhangi bir rapor elime ulaşmadı.Şubeme bir kaç defa gitmeme rağmen onlarda 5 ay sonra gelmemi söyleyerek beni gönderdiler ve kati raporun ev adresime posta yoluyla geleceğini ve benim şubeye gelmeme gerek olmadığını söylediler.
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım bu konu hakkında bana geniş bilgi verebilirmisiniz?
Rapor ne kadar sürede elime geçer? Ev adresime de aynı rapordan gelir mi? Bu süreci hızlandırmak için dilekçe vb. şeylerle başvurmak mümkünmü? Bu raporun akıbetini öğrenebileceğim resmi bir site mevcutmu?
Acil cevap verirseniz çok memnun olurum.tşk ederim.
Re: Askerliğe elverişli değildir ön raporu ve kat'i rapor hakkında.
Re: Askerliğe elverişli değildir ön raporu ve kat'i rapor hakkında.
Alıntı:
abdbstmhmd rumuzlu üyeden alıntı
Güncel.Tşk ederim.
Raporun üst makamlarca onaylanması zaman alır.Acele etmene gerek yok.Elbet bir gün gelir.Onay makamı uygun bulmazsa yeniden başka bir hastahaneye sevk olursunuz.
Re: Askerliğe elverişli değildir ön raporu ve kat'i rapor hakkında
Acele etmene gerek yok.Bu rapora istinaden askere alınmaman kesinleşmiştir.İleride iyileşsen bile artık asker olman imkansızdır.Bu konudaki AYİM 2. D 20.05.2004 tarih ve E.2003/782, K:2004/421 sayılı kararının özeti aşağıdadır.
-------------
Hakkında verilen askerliğe elverişli olmadığına dair sağlık kurulu raporunun, rapor tarihindeki TSK. Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre yerinde olduğu GATA Profesörler Sağlık Kurulu raporuyla tespit edilen davacının, kontrol muayenesi sonrası hakkında düzenlenen askerliğe elverişli olduğu yönündeki sağlık kurulu raporuna istinaden askere sevki işlemi hukuka aykırıdır
-----------
İyi günler...