Raporluydum zorla işe çağırdılar?
merhaba arkadaşlar geçen hafta rahasızlandım die 2 gün rapor verdi doktor..bu rapor tarihleri içinde beni işten çıkarmakla tehdit edip o halde çalıştırdılar.raporu muhasebecimize teslim etmemi söylediler...sizce ne yapmalıyım bu yaptıklarına karşılık bir hakkım varmı???bunlara dava açma hakkım varmı?????
Re: Raporluydum zorla işe çağırdılar?
Alıntı:
karaca21 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar geçen hafta rahasızlandım die 2 gün rapor verdi doktor..bu rapor tarihleri içinde beni işten çıkarmakla tehdit edip o halde çalıştırdılar.raporu muhasebecimize teslim etmemi söylediler...sizce ne yapmalıyım bu yaptıklarına karşılık bir hakkım varmı???bunlara dava açma hakkım varmı?????
arkadaşlar cvplarınızı bekliyorum
Re: Raporluydum zorla işe çağırdılar?
Alıntı:
karaca21 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar cvplarınızı bekliyorum
içinin raporlu iken çalıştırılması suç.
Cevap: Raporluydum zorla işe çağırdılar?
Merhaba,
26 eylül 2011de işe başladım.sigorta başlangıcım 26 ekim 2011de yapıldı.iş yerim benim diplomamla kosgeb kredisi alıyor.
çalıştığım ilk günden beri hiçbirşekilde izin alamıyorum.19 mayıs ve 29 ekimde bile çalışmamı istediler.
herhangi bir iş sözleşmem yok.çalıştığım bir internet sitesi.işverenin haricinde 2 kişiyiz.
ben artık üzüntüden sıkıntıdan ürtiker döküntü çıkardım.dün doktora gitmem için saat 3te zorla izin aldım.doktor dün ve bugün için rapor verdi.bende işyerime maille raporu gönderdim.işe perşembe geleceğimi söyledim.
işverenim bunu kabul etmedi,işe gelmek zorunda olduğumu onları çok mağdur edeceğimi ben olmazsam işlerin aksayacağını söylediler.
bende mecburen şu an da hasta hasta çalışıyorum,kan tahlilleri sonucumu bile almaya gidemiyorum izin vermedikleri için.şu an da işverenim raporumu istemedi.daha öncede ben 1 saat izin aldığımda beni tehdit eden bir mail göndermişti bir daha izin almamam için.
benim raporumu verme yükümlülüğüm var mı? maaşımı alınca ayın 4ünde işimden ayrılmayı düşünüyorum.maaşımı alıcam ve işten çıkıcam.artık psikolojim burada çalışmama elvermiyor.Benim iş sözleşmem yok ancak sonuçta 6 ayı geçti çalıştığım süre,ihbar yükümlülüğüm var mı. nasıl bir yol izlemem gerekiyor.çok zor durumdayım ne olur bilgi bekliyorum sizden