Raporluyken işten çıkarılma
Merhabalar;
04.09.2007 tarihinde özel bir elektrik şirketinde 3 yıllık iş sözleşmesi yaparak tekniker olarak göreve başladım. 26.12.2008 tarihinde kadar yıllık izin kullanmaksızın bir fiil çalıştım. Ardından 02.01.2009 tarihinde beyin ile ilgili ciddi bir ameliyat geçirdim. Bu tarihten beri raporlu bulunmaktayım. Tedavim devam etmekte ve henüz iş başı yapacak durumda değilim. Bir gün önce şirket personel sorumlusu arayarak tarafıma rapor süremin ne zaman biteceğini sordu.Kendisine tedavimin uzun sürebileceğini ilettim. Bunun üzerine vardiyeli olarak çalıştığımız iş yerinde yaz döneminin gelmesi ile yıllık izinlerin olacağini ve personel sayısının 3 kişinin altında olamayacağını bu nedenle yerime başka bir personel alacaklarını ve personeli kadroya geçireceklerini iletti. Roprum bitmeden beni işten çıkarmaları mümkünmüdür? Ayrıca şirketim sigortamı Ocak ayında tam,Şubat ayında hiç, Mart ayında 20 gün , Nisan ayında tam olarak yatırmıştır. Şubat ayında yatırmamış olma nedeni ne olabilir?
Bu konuda bilgilerinizi rica eder,iyi günler dilerim.
Re: Raporluyken işten çıkarılma
Raporlu olunan süre için SGk primi ödenmez.
Rapor süreniz, ihbar sürenizi 6 hafta aşması durumunda işverenin sözleşmenizi feshetme hakkı vardır.
Cevap: Re: Raporluyken işten çıkarılma
Sayın yetkili;
Kısaca başımdan geçen iş ve işten çıkarılmadan bahsedeceğim.22.12.2008 de taşeron firmaya bağlı olarak bir şirkette çalışmaya başladım.17.03.2010 da bir ameliyat geçirdim ve bu ayın 23'ünde rapor sürem doluyor.Taşeron firmaya ziyarete gittiğimde bazı sorunlarla karşılaştım.Ben ameliyatı sözlü olarak çalıştığım insan kaynakları müdürü ile paylaştım.Ameliyattan 2 hafta önce bağlı olduğum müdür yard. sözlü olarak bildirdim.Son haftada grup müdürümüzle paylaştım.Oda tekrar insan kaynaklarını arayarak eleman talebinde bulundu.Ameliyat öncesi taşeron firma müdürü ile görüştüm.Ve dostane olarak bir görüşme oldu.Rapor bitiminde işe başlayıp başlamıyacağım konusunda net cevap vermedin,sağlık durumuma göre raporun son zamanlarında bildiririm dedim.Ameliyat sonrası gittiğim b firması insan kaynakları bana kendileri ile ilişiğim kalmadığını söyledi.Bugün gittiğim a firması bana senelik izin paramı ödeyeceğini söyledi.Bende tazmitaı sordum iş uzadı gitti.A şirketinde farklı bir şirkete istihdam edilme umudu ile fazla üzerlerine gitmedim. Tuhaftır ki iki şirkette yaşanan bir kopukluktan dolayı ben ortada kaldım.Ben sözlü beyan verdim,b şirketide yerime eleman temin edildiği için raporlu olduğum sürede benim ilişiğimi kestiler.Pazartesi günü a şirketi yetkilileri ile konuştuktan sonra durumum belli olacak.Araştırdığım kadarıyla her iki tazminatıda alma hakkım var.Ama uzmandan cevabı aldıktan sonra hareket etmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler.Her zaman emeğe saygı...