Adli sicil kaydının silinmesi
Dün evlenmek için adliyeye gittim adli sicil kaydımı istedim. Bundan yaklaşık 6 - 7 yıl önce bir yanlış anlaşılmaya mütakiben hırsızlık suçundan yargılandım. Hakim ceza verdi ancak cezayı erteledi. Şimdi bu kaydı sicilden nasıl sildirebilirim? Yardımlarınız için teşekkürler
Evrakta ;
1 C : G00202003C0038693 ( 00235511 - 03) 00.09.2002 CK; 491/3 522/1 523/1 59/2;647SA 4 6. .... ../05/2003 şeklinde bilgi var....
Saygılar
Re: Aadli sicil kaydının silinmesi
arkadaşlar lütfen bilgi verin çok acil ve önemli bi durum :(
Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Ankara.
Buraya silinmesi için bir dilekçe, kimlik fotokopiniz ve elinizdeki adli sicil belgesi ile başvurun. Mektupla yapabilirsiniz.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Buraya silinmesi için bir dilekçe, kimlik fotokopiniz ve elinizdeki adli sicil belgesi ile başvurun. Mektupla yapabilirsiniz.
hocam peki bunun anlamı nedir onu söyler misiniz?
"1 C : G00202003C0038693 ( 00235511 - 03) 00.09.2002 CK; 491/3 522/1 523/1 59/2;647SA 4 6. .... ../05/2003"
ayrıca ne kadar sürede silinir
silinince de adliyeden isteyeceğim adli sicil de görünecek mi?
Alıntı:
incred rumuzlu üyeden alıntı
hocam peki bunun anlamı nedir onu söyler misiniz?
"1 C : G00202003C0038693 ( 00235511 - 03) 00.09.2002 CK; 491/3 522/1 523/1 59/2;647SA 4 6. .... ../05/2003"
ayrıca ne kadar sürede silinir
silinince de adliyeden isteyeceğim adli sicil de görünecek mi?
Burada hırsızlık. indirim ve erteleme görünüyor.15 günde silinir. Adli sicilde görünmeyecek, arşiv kaydında görünecek.
Alıntı:
Sayın Hakkarili Arzuhalci
Siz yazdıgınız şekilde hiç sabıka kaydı sildirdinizmi veya sildiren gördünüzmü.?
Eskiden belki o şekilde yapıyorlardı fakat son biryıldır aynen aşagıdaki şekilde sabıka kaydı sildiriliyor.
Adli sicil belgenızı aldınız ve sabıka kaydı çıkıyor ise ve sildirme şartlarıda uygunsa.
Hükmü veren mahkemeden veya bulunduğunuz yer Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesinden temin edeceğiniz silme kararının alıp....
Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ne hitaben sildirme dilekçesi....internetten dılekçe örnegını bulabılırsınız....bulamaz isenız bana mail atın sıze yollayabılırım.
Kimlik fotokopınızıde ekleyin
Adli sicil belgenızı de ekleyin
Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Tuna Caddesi No:10 Yenişehir/ ANKARA adresine Postayla yallamanız yeterlidir. (aps ile yollamanız tavsiye edilir)
BİLGİLERİNİZE SUNULUR.
Alıntı:
TOLGAAY rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hakkarili Arzuhalci
Siz yazdıgınız şekilde hiç sabıka kaydı sildirdinizmi veya sildiren gördünüzmü.?
Eskiden belki o şekilde yapıyorlardı fakat son biryıldır aynen aşagıdaki şekilde sabıka kaydı sildiriliyor.
Adli sicil belgenızı aldınız ve sabıka kaydı çıkıyor ise ve sildirme şartlarıda uygunsa.
Hükmü veren mahkemeden veya bulunduğunuz yer Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesinden temin edeceğiniz silme kararının alıp....
Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ne hitaben sildirme dilekçesi....internetten dılekçe örnegını bulabılırsınız....bulamaz isenız bana mail atın sıze yollayabılırım.
Kimlik fotokopınızıde ekleyin
Adli sicil belgenızı de ekleyin
Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Tuna Caddesi No:10 Yenişehir/ ANKARA adresine Postayla yallamanız yeterlidir. (aps ile yollamanız tavsiye edilir)
BİLGİLERİNİZE SUNULUR.
bugün sizin dediğiniz gibi yaptım aps ile de gönderdim ins kısa zamanda sonuç gelir... :(
ayrıca adli sicil kaydında arşıv bilgisi de yer alıyo...yani silinirce sicil kaydı sanırım arsiv kaydında yine çıkacak...arsiv kaydının silinmesi mümkünmüdür???
Sayın Tolga Ay,
Anlattığınız şekilde "arşiv kaydı" siliniyor diye biliyorum.
Alıntı:
Sayın Tolga Ay,
Anlattığınız şekilde "arşiv kaydı" siliniyor diye biliyorum.
Anlattığım şekilde sabıka kaydı siliniyor.(bizzat kendim bu şekilde hallettim)
Hukuki konularda fazla bılgım yok ama bildiğim kadarıyla arşiv kaydı silinmiyormuş.
Şimdi birileri hemen yazar 80 yılda yada ölümle siliniyormuş diye...
80 yılda silinen arşiv kaydının kime ne yararı olur veya ölünce silinen arşiv kaydının.
İyiakşamlar
Alıntı:
TOLGAAY rumuzlu üyeden alıntı
Anlattığım şekilde sabıka kaydı siliniyor.(bizzat kendim bu şekilde hallettim)
Hukuki konularda fazla bılgım yok ama bildiğim kadarıyla arşiv kaydı silinmiyormuş.
Şimdi birileri hemen yazar 80 yılda yada ölümle siliniyormuş diye...
80 yılda silinen arşiv kaydının kime ne yararı olur veya ölünce silinen arşiv kaydının.
İyiakşamlar
çok teşekkür ederim ilginiz için